S-a lansat Primul Târg Online de Carte cu toate cărțile la reducere permanent: Librex.ro

S-a lansat Primul Târg Online de Carte cu toate cărțile la reducere permanent: Librex.ro

Târgul Librex.ro încearcă să atragă cititorii folosind reduceri de până la -50% la titluri clasice, dar și la noutăți literare. Lansarea vine însoțită de promoții aniversare disponibile pe site.

 

Peste 20.000 de titluri la prețuri reduse permanent

Prezentă pe piața librăriilor online un an, Librex se repoziționează și face tranziția către statutul de Târg online de Carte, dedicat pasionaților de lectură. În cadrul târgului vor fi disponibile peste 20.000 de titluri cu reduceri aplicate permanent.

 

Cât cheltuie românii în medie pe cărți?

Din nefericire, statisticile arată că România se clasează pe ultimul loc în Europa în ceea privește bugetul pentru cumpărarea de carte: românii cheltuie în medie 5 euro/per an pe cărți.

Librex.ro își propune să încurajeze mai mulți români către lectură prin politica de a menține fiecare titlu din târgul online la preț redus.

 

Am transformat o librărie clasică într-un Târg online de Carte pentru a ne adapta la noile cerințe ale cititorilor. În industria lecturii, consumatorii își doresc prețuri cât mai mici. Diversitatea și noutatea volumelor și numărul mare de titluri disponibile este un factor important pentru consumatori atunci când aleg să cumpere cărți online. (Ionuț N. Radu, fondator Librex.ro)

 

Ce cărți citesc românii?

Studiul realizat de Librex.ro arată că pe primul loc în topul preferințelor cititorilor români se regăsește literatura romance: cărțile de dragoste și poveștile romantice aduc cele mai multe vânzări online.

Cărțile de dragoste scrise de autori internaționali precum Adulter, de Paulo Coelho, lansat în toamna anului 2014, Cincizeci de umbre ale lui Grey, de E. L. James și volumele de Sandra Brown sunt bestsellers în anul 2015. Sandra Brown este, de altfel, cea mai căutată autoare străină și ea rămâne încă relevantă pentru preferințele cititorilor români.

Nu doar autorii străini sunt preferați de români: seria Fluturi, de Irina Binder, (care are, până acum două volume) este cea mai căutată carte la nivel național, urmată de Exerciții de echilibru semnată de Tudor Chirilă. Volumul III din seria Fluturi este deja cea mai anticipată apariție literară a anului 2015 și va fi disponibilă în curând pe Librex.ro împreună cu o reducere pentru cei care îl pre-comandă.

Concentrate pe umor și comedie, cărțile Suge-o, Ramona! O poveste semi-amuzantă de Andrei Ciobanu și Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut de bine-cunoscuta bloggeriță Simona Tache și Mihai Radu se remarcă și ele printr-un număr impresionant de vânzări.  

Ionuț N. Radu, Manager Librex.ro descrie o tendință nouă și surprinzătoare:

Anul 2015 a fost unul în care am observat un trend în creștere, cel de a citi cărți în limba engleză, remarcat în special în rândul persoanelor de până în 35 de ani pasionate de lectură.

 

Cărțile din faimoasa serie fantasy Urzeala Tronurilor/Game of Thrones de George R.R. Martin sunt căutate de un număr foarte mare de cititori, atât în edițiile traduse, cât și în cele originale scrise în limba engleză, trend încurajat de popularul serial TV cu același nume.

Literatura de specialitate dedicată auto-dezvoltării se bucură de un mare succes în rândul românilor care caută inspirație și motivație. Printre titlurile semnificative pe care publicul român le caută putem enumera seria de cărți semnată OSHO sau învățăturile despre viață și fericire ale lui Dalai Lama.

Cărți dedicate copiilor, precum Cartea Bebelușului și Albumul bebelușului, sunt foarte îndrăgite de părinți și cresc în continuare vânzările online.

Editura Litera, pe primul loc în topul căutărilor

Cele mai căutate 10 edituri sunt, în ordinea interesului manifestat de cititori: Editura Litera, Editura Trei, Editura Art, Editura Diana, Editura Paralela 45.  Acestea sunt urmate de către Editura Rao, Editura Hamangiu, Editura Humanitas, Editura Polirom și Editura All.

Librex.ro dorește să pună la dispoziția cititorilor cele mai noi titluri literare de la orice editură și să încurajeze lectura la nivel național. Indiferent dacă este o apariție nouă sau o carte consacrată, orice produs va fi disponibil la reducere în cadrul târgului online Librex.

Pentru mai multe detalii legate de târg și de titlurile sau comenzile online, puteți vizita Librex.ro sau trimite un mesaj pe pagina oficială de Facebook.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter