• „Marile lucruri sunt întotdeauna mici” - proverb chinezesc

Zece Decembrie - George Saunders

<i>Zece Decembrie</i> - George Saunders

George Saunders este unul dintre cei mai apreciați autori de proză scurtă din literatura americană contemporană, printre volumele sale numărându-se CivilWarLand in Bad Decline, Pastoralia, In Persuasion Nation și Zece Decembrie, premiat cu Folio Prize și PEN/ Malamud Award, finalist National Book Award 2013 și aflat pe lista New York Times Ten Best Books of 2013.
Cea mai amuzantă şi provocatoare colecţie de proză scurtă pe care George Saunders a lansat-o până în prezent, Zece Decembrie pune în lumină experienţa umană şi explorează datele pierdute în labirintul preocupărilor cotidiene tulburătoare. Cu o viziune pe alocuri întunecată asupra viitorului, expusă pe riff-urile luminoase ale fantasmelor în continuă formare ale trecutului şi ale prezentului, această colecţie de proză scurtă fredonează umanitatea cu şarm şi intensitate.
„George Saunders este scriitorul timpurilor noastre. Pentru cei care urmăresc îndeaproape evoluția literaturii americane a devenit un fel de supererou. Pe lângă inventivitatea formală și energia satirică a ficțiunii sale, ceea ce o face remarcabilă este cât de mult te face să simți.” (The New York Times )
George Saunders reușește să surprindă cu un umor aparte infinitele fațete, mai mult sau mai puțin umane, ale fiecăruia dintre noi. (Black Button) (©Editura Black Button Books) Traducere: Radu Șorop


Scriitură
6 din 6
Poveste
5 din 6
Redactare
5 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

5 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu