Apreciez foarte mult tot ce ați realizat de-a lungul carierei dumneavoastră. Aș vrea să vă întreb… lucrați pulovere manual și contra cost? Vă mulțumesc.
Mulțumim pentru acest interviu care ne aduce mai aproape o femeie cu adevărat formidabilă. După ce o descoperi ca scriitor de multe carate, interviul vine cu o parte și mai umană, frumoasă. Foarte frumoasă întâlniri, cu romanul ei de colecție, de păstrat, de iubit, și cu acest interviu.
Mi a si dori foarte mult sa castig un curs pentru ca i mi place foarte mult aceste cursuri care sunt foarte frumoase dar si foarte interesante. Recomand cu drag aceste cursuri deoarece chiar inve ti ceva nou pentru cultura generala .
Mi-aș dori foarte mult să particip la cursul de scriere creativă. Am descoperit de curând rolul terapeutic pe care scrisul îl poate avea pentru minte și suflet, dar mai ales rolul pe care acest act îl are în autocunoaștere. Acest lucru m-a determinat să fiu mai curioasă despre subiectul în sine, dar mai ales despre cum putem da mai departe într-o formă frumoasă, corectă și captivantă, ceea ce am dori să împărtășim și cu ceilalți. Din acest motiv aș fi foarte recunoscătoare să pot participa la cursul ghidat de doamna Andra Samson.
Mi-ar plăcea să particip la "De la Art Nouveau la Art Deco. Artă, modă și societate" sau la "Parfumul românesc în zece povești". Mulțumim pentru această oportunitate.
Astept cu mare nerabdare Bookfest! Sunt incantata sa vad ca invitat de onoare, Japonia. Doresc sa cumpar in primul rand "Templul zorilor" si "Cai in galop", ambele de Yukio Mishima (Ed.Humanitas)
Este a doua ediție la care voi participa,asa ca îmi doresc foarte mult sa plec acasă cu cartea ,,Din Spania cu dragoste" scrisă de Elena Armas lansată la Editura Epica.
La Bookfest 2022 as dori sa achiziționez cartea " Abandon"- de Abdulrazak Gurnah, aparut la Editura Litera, autor laureat cu premiul Nobel 2021 pentru literatura.
Ma bucur foarte mult pentru acest eveniment! Editura Young Art printre cele vizate!Vrajitoarea de la Iazul MierleiGasca pofticiosilorRazboiul ciocolateiPanglica rosieFata cu palton albastruNe dorim o achizitie cat mai mare ! Domnisoara mea de 13 ani este o cititore pasionata!
Distruge-ti obiceiurile nocive, carte de Joe DispenzasauMythos (Miturile Greciei repovestite ), carte de Stephen FrysauNasterea omenirii (Sapiens. O istorie grafica ), carte de Yuval Noah Harari
E ediția dedicată Japoniei și am și eu niponii mei preferați: vreau să-mi cumpăr Haruki Murakami, "Persoana întâi singular", și cu Ryu Murakami, "69". Ne vedem la târg!
Buna! Mi-aş dori să cumpăr cartea Două singurătăţi. Despre roman în America Latină. Mario Vargas Llosa în dialog cu Gabriel García Márquez. Citind un interviu cu Tudora Şandru Mehedinţi, am descoperit literatura Americii Latine. Citisem deja Un veac de singurătate şi Dragoste în vremea holerei. De curând am terminat Şotron de Julio Cortazar, prima parte, cea care se citeşte cronologic. Scriitura lui Cortazar m-a hipnotizat pur şi simplu. Deşi nu este un roman facil, nu îl puteam lăsa din mână şi de abia aşteptam să reiau firul lecturii. Am apreciat şi calitatea traducerii. Întâmplător, sunt şi eu traducător de limba engleză, momentan suspendat, aşa că înţeleg dificultatea muncii unui traducător de beletristică. Este adevărat că este greu să traduci un text care nu este scris bine, dar este şi mai greu să traduci bine un text scris cu geniu. Aceeaşi traducătoare propune acum această convesaţie între cei doi scriitori aflaţi la începutul carierelor lor. Sunt nerăbdătoare să iau şi eu parte la acest dialog. Roxana Dinulescu
Zoltan Rostas - Scrisori inedite adresate lui Dimitrie Gusti (lucrare lansata la Muzeul de Etnografie din Brasov in 2020 fara a f insa tiparita, lucrarea in forma tiparita fiind anuntata pentru 2021, dar nu stiu daca a aparut sigur, un motiv in plus pentru a merge la Bookfest si a o cauta!)
Pentru că am făcut o pasiune pentru limba și literatura niponă mi-aș dori să achiziționez Musashi și Taiko de autorul Eiji Yoshikawa.O zi minunată!( ꈍᴗꈍ)
Cum se anunta noi carti incepand cu data de 1 iunie la mai multe edituri imi vine greu sa aleg doar una. Si totusi cred ca favorita este “Complexul fetei cuminti” de Elle Kennedy (editura Epica Publishing House).
Îmi place cum scrii.Eu sunt inginer. Am fost profesor universitar. Am vrut să mă fac pictor. Dar… accesul la vremea aceea era dificil. Trebuia să ai pe cineva în spate care să te susțină. Aşa ca am rămas doar cu cunoștințele de la o școală de artă, multe desene și ceva picturi.Acum sunt pensionar și m-am apucat de scris povești.De ce? În drum spre scoală nepotul meu voia să-i spun o poveste.Aşa ca a trebuit să improvizez. Mai mult, mă ajuta și el cu idei.După ceva timp m-am apucat de scris și desenat.Am încercat să trimit poveștile la diverse edituri din Romania. Cu unele mici excepții nu am primit nici un răspuns. Unii au fost interesați, dar au spus să aștept că au foarte mult de lucru.Atunci am zis să încerc și la edituri străine. Am tradus două povesti în franceză și engleză.Interesant, toate editurile mi-au răspuns imediat. Unii au spus să aștept, alții au spus ca nu sunt pe profilul lor, alții mi-au trimis și contractul. Dar clauzele erau diabolice. Plătești publicarea și eventual promovarea, dar trebuie să le dai toate drepturile privind publicarea în altă limbă.Atunci am abordat ideea de a publica pe Amazon. Este foarte simplu, dar fără publicitate nu vinzi nimic. Nu m-au interesat banii. Am dat prietenilor și cunoștințelor cărțile. Mi-a plăcut ca sau bucurat. Păcat ca nu am putut să public și în limba romană. Amazonul nu mai primește cărți în limba romana, deși inițial au făcut acest lucru. Am încercat să îmi fac reclama pe INSTAGRAM. Am pierdut banii. Acum am făcut și două filmulețe de promovare, care în curând vor fi pe YOU TUBE.Bine înțeles ca nu m-am lecuit. Voi continua să traduc și restul poveștilor. Iar în paralel m-am apucat și de o carte sf., cu o idee mai veche. Am început să scriu din 2019, apoi am făcut o pauza și anul acesta am terminat. Diferite variante au fost citite de prieteni, care mi-au făcut unele observații. Observațiile pertinente le-am aplicat. Recunosc că unii m-au trimis la plimbare… dar nu m-am lăsat. Stau cu manuscrisul și caut un editor care să îmi facă corectura. Îmi poţi recomanda pe cineva?Mulţumesc anticipat,mb
Yoko Ogawa - Profesorul si menajera.O scriitoare descoperita recent...si o carte exceptionala.Inotand cu elefantul in brate cu pisica o alta carte memorabila de aceeasi autoareAbia astept sa citesc Politia Memoriei.Si nu pot sa nu spun si de Eskhol Nevo cu Trei etaje...o adevarata revelatie...
Tracy Chevalier, Băiatul cel nou - Toate cărțile acestei autoare mi-au placut, aceasta e cumpărată și așteaptă sa fie cadou de sarbatori.Jeanette Winterson - poveste de iarna, cumpărată, va fi alt cadou.Tocmai am decis sa le citesc înainte! Sper sa îmi găsesc timpul necesar. Sărbătorile cu bine și bucurați-vă de citit cu ocazia acestor zile mai relaxate!
As darui cartea "Solutia Schopenhauer" de Irvin Yalom, pentru ca este ultima carte pe care am citit-o si pentru puterea de vindecare pe care o transmite.
Din cer au căzut trei mere de Narine Abgarian pentru un cadou cu sens. Are atîta prospețime, grație și speranță încît îmi pare cadoul ideal pentru o cititoare pasionată.
Foarte multe carti din aceasta colectie sunt frumoase... in functie de cui as darui-o, cred ca as alege Guzel Iahina - "Zuleiha deschide ochii" sau Etgar Keret - "Haide, zboară odată"
ziua buna,din Raftul Denisei am oferit (deja) in dar de Craciun... Mary a lui Aris Fioretos, dar... daca trebuie ales dintre titlurile citate mai sus, cred ca as trimite cuiva putin.. Zahăr ars.zi frumoasa si cu.. miros de carte veche!Ciprian
Cartea mea preferată de la editura Humanitas este Memoriile unei gheișe, deci pe aceasta aș alege să o dăruiesc. Insa la fel de potrivite pentru cadou sunt și cărțile lui Kate Morton (în special Grădina uitată).
Pentru că am ascultat lansarea cărții „Haide, zboară odată” de Etgar Keret (Povestiri) și pentru că am perceput-o într-un fel aparte, această carte aș dărui-o pentru a se bucura și o persoană dragă mie.
As face cadou cartea ”Pofta de ciocolata” scrisa de Care Santos si publicata de Humanitas Fiction pentru ca mi se pare o carte perfecta pentru gurmanzii care se rasfata de Sarbatori, ca mine:)
As oferi cadou orice carte de Irvin Yalom. Sunt toate extrem de interesante, in toate am gasit idei care m-au ajutat. “Minciuni pe canapea” mi s-a parut perfecta.
Pe toate i le-as darui surorii mele, Claudia. A fost ziua ei pe 12.12 si nu i-am daruit nimic (din mai multe motive). Eu sunt o cititoare de-o viata si toate cartile din Raftul Denisei mi-au placut si le-am apreciat. Si sora mea citeste, cam ce-i aleg eu ca mi-au placut. Cu respect, va urez Craciun Fericit!
Anthony Doerr-Toată lumina pe care nu o putem vedea, o carte răscolitoare, dar plina de speranța, pe care orice cititor ar aprecia sa o citească și sa o aibă in biblioteca!
Cred ca as darui "Acolo unde canta racii" sau cam orice roman de Kate Morton pentru modul in care au reusit sa ma prind in atmosfera si lumea lor (perfect pentru perioada sarbatorilor).
Buun, am reumplut si wishlist-ul si coșul de cumpărături :)Despre ultimul volum din seria cormoran strike se mai stie ceva? L-aș fi comandat in engleza, dar imi "strica" colecția.
Am avut oportunitatea de a citi multe, multe carti, insa preferata mea, de unde se trage si autoarea despre care voi scrie, este "Casa de sare si amaraciuni", scrisa de Erin A. Craig. Aceasta este o autoare "noua", scrie romane si povesti pentru toate varstele. Aceasta carte a aparut in anul 2019 si este o carte cu un real succes. Erin are un stil aparte de a scrie carti. Odata ce te apuci de o carte scrisa de ea, vei savura fiecare pagina, fiecare capitol, nu vei mai dori sa lasi cartea din mana! O apreciez pe Erin pentru creativitatea sa, pentru felul in care leaga fraze, pentru cum priveste ea o lume imaginara.
E grea întrebarea... Dar dacă tot trebuie să alegem una, fie: Agatha Christie. Mă ține tot timpul cu sufletul la gură când îi citesc romanele și mă face să fiu mai atentă în relațiile mele cu oamenii în general.
Mulți. Verne,Dumas,Zola,Balzac,Flaubert, Vian, Chateaubriand, mi-a plăcut foarte mult Bussi cu Nuferi negri,Nothombe,uneori, Le Tellier cu sa anomalie,Camus, Maurice Druon ,Robert Merle, Villon deși nu-s prea liric, de Sade în adolescență, pe ascuns , Gide, Gary/Ajar, Houellebecq,Ènard, Vuillard și poate încă pe atâția.
Sunt fana a literaturii franceze, care ramane prima mea iubire, asadar il voi alege pe David Foenkinos pt ca am citit tot ce a scris si ma regasesc in stilul lui.
Am citit recent cartea "O logodna foarte lunga" si autorul ei, Sebastien Japrisot, supranumit Graham Greene al Frantei, mi a devenit autorul francez preferat.
Între două lumi. Amintiri dintr-o viață suspendată. Am citit-o pe nerăsuflate. Am plâns, retraind momentul când am aflat că am cancer și toate chinurile de după.
“Neortodox. Scandalul pe care l-am provocat renunțând la rădăcinile mele hasidice” de Deborah Feldman. M-au impresionat memoriile autoarei care povestește cum a crescut într-o comunitate hasidică rigidă. Cartea este tulburătoare.
Desi nu am citit prea multe astfel de carti, m-a atras extraordinar de mult Ca motorul unui Ford din 1931 de Nora Iuga. Libertatea de care da dovada in exprimare este pur si simplu eliberatoare si inaltatoare.
Biologia, pe care am ales-o ca vi.itoare profesie pe când eram în clasa a VI-a. Acum, după 40 de ani ca biolog, cu siguranță aș face aceeași alegere. Este foarte important, pentru sănătatea fizică și comfortul psihic, să faci în viață ceea ce îți place, să te trezești dimineața cu bucuria că vei merge la muncă, alături de oameni dragi care gândesc și simt la fel ca tine
Un articol foarte bun, felicitari!
Am vazut foarte multe titluri cunoscute, unele chiar pe care le-am citit si mi-ar placea sa le reiau. Multumesc de inspiratie.
La mulți ani !Ioan Suciu
ma abonez
mă abonez
Apreciez foarte mult tot ce ați realizat de-a lungul carierei dumneavoastră. Aș vrea să vă întreb… lucrați pulovere manual și contra cost? Vă mulțumesc.
Mulțumim pentru acest interviu care ne aduce mai aproape o femeie cu adevărat formidabilă. După ce o descoperi ca scriitor de multe carate, interviul vine cu o parte și mai umană, frumoasă. Foarte frumoasă întâlniri, cu romanul ei de colecție, de păstrat, de iubit, și cu acest interviu.
foarte buna acest articol! recomandari foarte bune
Zuleiha (Guzel Iahina)
Piranesi
Thomas McNulty/ Zile fara sfarsit
Circe
Prospero
Anna Karenina
Prezentare scurta si atractiva pentru fiecare volum de carte prezentat !
Istoria Europei
Mi-ar plăcea să particip la cursul ,,Cum să îți găsești vocația" deoarece sunt la vârsta la care trebuie să iau o decizie din privința acestui aspect.
As dori sa particip la Şcoală de vară: De la Art Nouveau, la Art Deco. Artă, modă şi societate (4-7 iulie).
Școala de vară de scriere creativă :)
Curs de scriere creativa
Cursul de machiaj
Scoala de vara : Cultura orientala si povestile din ,,O mie si una de nopti " .
Mi a si dori foarte mult sa castig un curs pentru ca i mi place foarte mult aceste cursuri care sunt foarte frumoase dar si foarte interesante. Recomand cu drag aceste cursuri deoarece chiar inve ti ceva nou pentru cultura generala .
Şcoală de vară: Cultura orientală şi poveştile din „O mie şi una de nopţi”
As dori sa particip la scoala de vară scriere creativa, pentru a putea da o forma coerenta a gândurilor și ideilor mele
Imi doresc mult, foarte mult sa particip la cursul doamnei Arina Gheorghita, "Natura statică în 4 stiluri"!
Imi doresc mult, foarte mult sa particip la cursul doamnei Arina Gheorghita, "Natura statică în 4 stiluri"!
Mi-as dori sa urmez cursul: Şcoală de vară de scriere creativă (4-8 iulie)
Mi-ar plăcea să particip la cursul "Introducere în caligrafie".
Mi-aș dori foarte mult să particip la cursul de scriere creativă. Am descoperit de curând rolul terapeutic pe care scrisul îl poate avea pentru minte și suflet, dar mai ales rolul pe care acest act îl are în autocunoaștere. Acest lucru m-a determinat să fiu mai curioasă despre subiectul în sine, dar mai ales despre cum putem da mai departe într-o formă frumoasă, corectă și captivantă, ceea ce am dori să împărtășim și cu ceilalți. Din acest motiv aș fi foarte recunoscătoare să pot participa la cursul ghidat de doamna Andra Samson.
Aș participa la un curs despre Belle Époque și perioada interbelică în București (literatură, artă, arhitectură). Vă mulțumesc!
Mi-ar plăcea să particip la "De la Art Nouveau la Art Deco. Artă, modă și societate" sau la "Parfumul românesc în zece povești". Mulțumim pentru această oportunitate.
Istoria Europei – de la Voltaire la Războiul Rece (4-8 iulie) :)
Mi-ar plăcea să particip la cursul de pictură
Mi-ar plăcea să fac cursul de machiaj.
Palatele și castelele știute și neștiute ale României
Palatele și castelele știute și neștiute ale României
Palatele și castelele știute și neștiute ale României
Multumesc pentru initiativa. Oricum, ne-am ales cu o lista suficient de mare de sugestii de lectura, in caz ca eram in pana de idei...
Marcel Proust-"În căutarea timpului pierdut. În partea dinspre Swann.", ed. Cartier, trad. de Cristian Fulas
,,Eu sunt Maia" de Maia Morgenstern, Ed. Litera
Haruki Murakami,, Persoana întâi singular''
Un stol de grauri.
Supravietuitorii de Alex Schulman, Tanara cerșetoare de Charmaine Wilkerson si Jurnalul Annei Frank
"Viitorul incepe luni" de Ioana Parvulescu
Ultimii cai ai stepei de maja lunde
Mitologie română - Antoaneta Olteanu
Gracian Baltasar - "Criticonul", Ed. Humanitas
Omul de cretă de C.J. Tudor
Teru Miyamoto - Vis de primăvară
Kafka pe malul mării de Haruki Murakami
O istorie a emotiilor umane si Diavolul pe care il cunosti ma atrag cel mai mult.
Mi-ar placea sa imi iau seria Dune :D
Abandon de Abdulrazak Gurnah
"Vanatorii de zmeie", scrisa de Khaled Hosseini
Istoria secretă, Donna Tartt.
Cartea pe care abia astept sa o iau de la Bookfest este "Focul, limbajul, frumusetea, timpul" de Gaia Vince
Arta subtilă a nepăsării de Mark Manson
Născut în '02, de Sașa Pană
Vremuri second - hand de Svetlana Aleksievici
Una dintre cărțile pe care le voi cumpăra este "Ostatica" de Claire Machintosh.
Ciudatenii amoroase din Bucurestiul fanariot - Doina Ruşti
Fuga. Amintirile unui medic transilvaneanAutor: Dr. Horst Joseph Hermann
Inventiile ocazionale - ELENA FERRANTE
Niciodată - Ken Follet
Întâlniri în vacanță de Emily Henry
"Viitorul incepe luni" Ioana Parvulescu
„Viciu ascuns”, de Thomas Pynchon.
Abia astept sa cumpar Aritmetica sunetelor, de Ana Maria Rusu :) Multumesc!
Doresc sa achizitionez seria "A song of Ice And Fire" - George RR Martin
Doresc sa achizitionez seria "Dune"
Abia astept sa achizitionez "Artista Henna" de Alka Joshi!
Astept cu nerabdare sa achizitionez de la standul Nemira volumul "Sarutul Pictat"
Aștept cu nerăbdare să cumpăr cartea lui Haruki Murakami "Persoana întâi singular "dar sunt încă cel puțin 6 cărți pe care le urmaresc.
Catalina Pintilie ca de obicei, nu se iau în considerare decât comentariile la articolul de pe blog, nu pot fi contorizate și cele de pe FB
Supa de șoricel - Arnold Lobel
Copacul dorințelor - Mihai Mănescu
Catalin Mihuleac - America de peste progrom
Elif Shafak - 10 minute și 38 de secunde în lumea asta stranie
Noua aparitie a lui Catalin Pavel
Copacul dorințelor - Mihai Mănescu
Cartea dorita este "The invisible life of Addie LaRue", V. E. Schwab.
Teru Miyamoto - Vis de primăvară
Nu te uita in urma- Jennifer L. Armentrout
Hilary Mantel- Oglinda si lumina
Trei surori - Heather Morris
Sfârșitul Șoaptelor. Decembrie 1989 - Ruta Sepetys
De abia astept sa citesc Elif Shafak - 10 minute și 38 de secunde în lumea asta stranie
Marinarul si alte fictiuni de Fernando Pessoa.
Ghidul micului astronom prin Univers :)
Imi doresc sa cumpar Omul in cautarea sensului vietii- Victor Frankl
Will Smith, autobiografie
Idiotul- Dostoievski
Abia astept sa citesc : Dincolo de ordine. Alte 12 reguli de viață - Jordan Peterson
Abia aștept să cumpăr cartea:Petru cel mare: Viaţa şi lumea lui, de Robert K. Mulțumim pentru această oportunitate.
Abia aștept să cumpăr cartea:Petru cel mare: Viaţa şi lumea lui, de Robert K. Massie.Multtumim pentru aceasta oportunitate.
Doamna England - STACEY HALLS
Marius Constantinescu - Café gourmand.
Al doilea sex de Simone de Beauvoir
Cartea din Nufar
Paradisuri pierdute de Eric Emmanuel Schmitt
Nu am un titlu anume, dar vreau sa cumpar ceva de la japonezi, in mod cert
Iubeste ploaia, iubeste viata - Dominique Loreau
Divorț în cetatea Buda - Sandor Marai
Șase cocori stacojii- Elizabeth Lim
Din cer au căzut trei mere, Narine Abgarian.
Omul in cautarea sensului vietii, Vicktor Frankl
Ghiduri turistice - Valencia si Azore, editura DK.
„A fost odată la Hollywood” Quentin Tarantino
Vreau sa cumpăr "Domnul Wilder si cu mine", bestseller J. Coe
Asteptari - Anna Hope
Trei surori - Heather Morris
Infruntare la nivel inalt.Misterul convorbirii telefonice Stalin-Pasternak - Ismail Kadare
A fost odata la Hollywood - Quentin Tarantino
Iubita pictorului - Simone van der Vlugt
Paradisuri pierdute - Eric Emmanuel Schmitt
"Sfârșitul Șoaptelor. Decembrie 1989" - Ruta Sepetys
Cartea pe care abia aștept sa o achiziționez se intitulează “Scene dintr-o căsnicie” ➡️ Ingmar Bergman.
Harry Potter and the Cursed Child ❤️
Cea mai tainică amintire a oamenilor - Mohamed Mbougar Sarr
Tot înainte - Ioana Nicolaie
"Melancolia" - Mircea Cărtărescu
"Melancolia" - Mircea Cărtărescu
"Melancolia" - Mircea Cărtărescu
Homo faber - Max Frisch
Intrusul, de Iain Reid.
Platon - Opera integrală, vol. 2
Din Spania cu dragoste - Elena Armas
Aștept cu nerăbdare traducerea “Malibu Rising” de TJ Reid.
Sunt o pasionată cititoare a lui Haruki Murakami si de aceea îmi doresc enorm ultima carte "Persoana întâi singular "
Eu si Marilyn - Ji-Min Lee
Oamenii din copaci - Hanya Yanagihara
Radu Paraschivescu, Noi suntem români (Nimeni nu-i perfect)
Viktor Frankl - “Omul in cautarea sensului vietii"
Petronela Rotar - Privind înăuntru
Doina Rusti - Manuscrisul fanariot ( noua ediție Litera)
Operă integrală, vol. I și II, Platon, editura Humanitas
Stalpii pamantului - Ken Follett
"Ciudatenii amoroase din Bucurestiul fanariot" Doina Ruşti
Haruki Murakami - Persoana întâi singular
Singur. Viața lui Mihail Sebastian, de Tatiana Niculescu
Necunoscuta din Sena, Guillaume Musso.
Doresc să cumpăr cărți din literatura pentru copii, autori români...poate colecția ,,Țup"
Sanatoriul de Sarah Pearse
Elena Ferrante - Prietena mea genială
De la Bookster 2022 aș vrea să îmi cumpăr "Dicționar îndrăgostit de parfumuri" de Elisabeth de Feydeau
Minciuna lui Michelangelo de Igor Bergler
Noi suntem români (nimeni nu-i perfect) Radu Paraschivescu
Imi doresc mult “O vara italiana” de Rebecca Serle:)
Holly Jackson- Fata cuminte, razbunare crunta
Paine cu ceva - Liliana Nechita
Invențiile ocazionale de Elena Ferrante.❤️
Persoana intai singular - Haruki Murakami
Persoana întâi singural, de Haruki Murakami
Call me by your name - Andre Aciman
Yukio Mishima, Templul zorilor
Anne Applebaum - Amurgul democratiei
I must betray you de Ruta Sepetys
Jane Eyre - Charlotte Bronte
Omul în căutarea sensului vieții
Invatatorii de grija. Salvatorii - Alex Donovici
Istoria secretă-Donna Tartt
The food mood connection - Uma Naidoo
Persoana intai singular - Haruki Murakami
Doamna England de Stacey Halls
Al doilea sex de Simone de Beauvoir
Prințul nemilos, Holly Black
"Fidelitate" de Marco Missiroli
Aurit - Marissa Meyer❤️
Al doilea sex, de Simone de Beauvoir
"Fidelitate" Marco Missiroli
Invențiile ocazionale de Elena Ferrante.
Stephen Fry, Eroii
Istoria lecturii de Alberto Manguel
Secretele din Jaipur -Alka Joshi -Nemira
Mircea Eliade - Tratat de istorie a religiilor
Un strop de sânge --- de Stephen King
O vara italiana- Rebecca Serle
Doamna England
A fost odata la Hollywood - Quentin Tarantino
Confiteor - Jaume Cabre
Czeslaw Milosz - Acel ceva
Haruki Murakami - pădurea norvegiana
Fiica regelui pirat de Tricia Levenseller
Nichita. Poetul ca si soldatul de Prof. Bogdan Crețu
Haruki Murakami - pădurea norvegiana
Secretele din Jaipur -Alka Joshi -Nemira
Confiteor - Jaume Cabre
Noaptea de Bernard Minier
Persoana intai singular - Haruki Murakami
Fetele care ard - C.J. Tudor
"Persoana intai singular" scrisa de Haruki Murakami
Pasagerii de John Marrs
Stapanul otravurilor - Stephen Kinzer
Chihlimbar de Cătălin Pavel
O vara italiana - Rebecca Serle
"Toată lumina pe care nu o putem vedea" de Anthony Doerr
Abraxas de Bogdan Alexandru Stănescu, Cafe Gourmand de Marius Constantinescu, între multe altele.
Al doilea sex
69 - Ryu Murakami
Inventiile ocazionale - Elena Ferrante
Omul in cautarea sensului vietii / Vicktor Frankl
Confiteor - Jaume Cabre
Abia aștept să iau "Vis de primăvară" a lui Teru Miyamoto.
Îmi doresc nespus de mult, pentru a-i face cadou mamei mele, cartea lui Liane Moriarty, asta daca va apărea. Apples never fall.♥️
Trei minute de filozofie -fabrice midal
"Tot înainte " - Ioana Nicolaie
Haruki Murakami - Persoana întâi singular
Al doilea sex - Simone de Beauvoir
Ïnventiile ocazionale", Elena Ferrante
Dezumanizat- Osamu Dazai
Cele 5 invitatii- F. Ostaseski
Regina roșie
Iernile sufletului, Katherine May
Iernile sufletului, Katherine May
Orice carte de Osamu Dazai, doar ca inclin spre Dezumanizat.
Abia aștept sa cumpăr Al doilea sex-Simone de Beauvoir
Escala (vol.1 din seria Clubul Miles High) de T L Swan
"Vis de primavara" - Teru Miyamoto
"Într - o voce nerostită" de Peter A. Levine
"Beyond Possible" de Nirmal Purja
"100 de legi eterne ale succesului in business"- Brian Tracy
Strania biblioteca - Haruki Murakami
Abandon, Abdulrazak Gurnah
"Tyll" de Daniel Kehlmann
Singur. Viata lui Mihail Sebastian - Tatiana Niculescu
„Jurnalul esențial” al Monicăi Lovinescu
"Ingerul decazut" - Yukio Mishima
Un strop de sange - Stephen King
Dincolo de stele, continuare la Aleea cu licurici de Kristin Hannah
Cum să-ți transformi viața- Nicole LePera
Finalul - Elle Kennedy
Demoni 3- Laura Nureldin
Creierul fericit - Loretta Graziano Breuning
Incercari - Kobi Yamada
Oglinda și lumina - Hilary Mantel
Cartea pe care doresc sa o cumpar este "Cum sa ne pastram copiii aproape". - G. NEUFELD si G. MATE
Paul Kurtz- Ispita transcedenței
The Intelligent Investor, Benjamin Graham
Finalul de Elle Kennedy
Cand corpul spune nu - Gabor Mate
Range-David Epstein
Circe de Madeline Miller
Monica Lovinescu Jurnal esențial
"10 minute și 38 de secunde în lumea asta stranie" - Elif Shafak
Orice carte de Terry Pratchett.
multe cărţi de poezie
Boccacio-Decameronul
Așteptări - Anna Hope
Astept cu mare nerabdare Bookfest! Sunt incantata sa vad ca invitat de onoare, Japonia. Doresc sa cumpar in primul rand "Templul zorilor" si "Cai in galop", ambele de Yukio Mishima (Ed.Humanitas)
''Marele roman al matematicii. Din preistorie în zilele noastre'' de Mickael Launay
Franz Kafka - Metamorfoza
Singur. Viața lui Mihail Sebastian - Tatiana Niculescu
Demoni (volumul 4) - Laura Nureldin
Haruki Murakami, Seiji Ozawa - “Pur și simplu despre muzică”.
Lume frumoasă, unde eşti - Sally Rooney
Guzel Iahina - "Trenul spre Samarkand"
Khaled Hosseini - Splendida cetate a celor o mie de sori
Mieko Kawakami - Heaven
O vara italiana-Rebeca Serle
„Istoria lecturii” de Alberto Manguel
Nostalgia după absolut - George Steiner
Paul Kurtz- Ispita transcedenței
Ultima aparitie de Stefan Seclaman
"Supraviețuitorii", de Alex Schulman.
Este a doua ediție la care voi participa,asa ca îmi doresc foarte mult sa plec acasă cu cartea ,,Din Spania cu dragoste" scrisă de Elena Armas lansată la Editura Epica.
"Cea mai tainică amintire a oamenilor", Mohamed Mbougar Sarr
“Jane Eyre” - Charlotte Bronte
Franz Kafka - Scrisori catre Felice
Khaled Hosseini - "Şi munţii au ecou"
Cea mai așteptată carte este volumul patru din Demoni de Laura Nureldin.
Al doilea sex - Simone de Beauvoir
Invenţiile ocazionale - Elena Ferrante
Haruki Murakami - Persoana întâi singular
Povestea Astei de Jon Jalman Stefansson
Istoria lecturii - Alberto Manguel
"Niciodata" de Ken Follett
As vrea să cumpăr, printre altele, Așteptări de Anne Hope
Simone De Beauvoir - Al doilea sex
Sub Dom de Stephen King, e pe lista de bookfest de cand a aparut
Mi-as dori sa gasesc Castelul de Hartie de Miranda Cowley Heller
As vrea sa cumpar “Patru regine moarte” de Astrid Scholte.
As vrea sa cumpar "Britt Marie a fost aici", de Fredrik Backman.
Seria Robotii de Asimov - daca tot au reeditat-o cei de la Palladin
Mi-aș dori să cumpăr Central Park de Guillaume Musso și Corabia Magiei de Robin Hobb.
La Bookfest 2022 am sa cumpar una din din cartile lui Taisen Deshimaru, "Zen si viata cotidiana" sau/si "Zen adevarat"!
Maja Lunde - Ultimii cai din stepa
Cartea pe care îmi doresc să o cumpăr de la Bookfest este Jurnalele din Berlin (1940-1945). Însemnările unei prințese ruse- Marie Vassiltcikov.
Despre scris. Autobiografia unui meșteșug - Stephen King
La Bookfest 2022 as dori sa achiziționez cartea " Abandon"- de Abdulrazak Gurnah, aparut la Editura Litera, autor laureat cu premiul Nobel 2021 pentru literatura.
Doresc sa cumpăr DOOM 3
1000 de creieri de Jeff Hawkins
Din cer au căzut trei mere, Narine Abgarian.
Abia aștept să citesc "A fost odată la Hollywood " de Quentin Tarantino
Cristian Tudor Popescu - Dumnezeu nu e mortEmpatizez din ce in ce mai mult cu stilul lui.
"Violeta", Isabel Allende.
Școala pentru bine si rau 3
Ma bucur foarte mult pentru acest eveniment! Editura Young Art printre cele vizate!Vrajitoarea de la Iazul MierleiGasca pofticiosilorRazboiul ciocolateiPanglica rosieFata cu palton albastruNe dorim o achizitie cat mai mare ! Domnisoara mea de 13 ani este o cititore pasionata!
Istoria lecturii - Alberto Manguel
Sărutul Pictat de Elizabeth Hickey
Platon, Opera integrală
Femei care iubesc prea mult de Robin Norwood
Distruge-ti obiceiurile nocive, carte de Joe DispenzasauMythos (Miturile Greciei repovestite ), carte de Stephen FrysauNasterea omenirii (Sapiens. O istorie grafica ), carte de Yuval Noah Harari
E ediția dedicată Japoniei și am și eu niponii mei preferați: vreau să-mi cumpăr Haruki Murakami, "Persoana întâi singular", și cu Ryu Murakami, "69". Ne vedem la târg!
Buna! Mi-aş dori să cumpăr cartea Două singurătăţi. Despre roman în America Latină. Mario Vargas Llosa în dialog cu Gabriel García Márquez. Citind un interviu cu Tudora Şandru Mehedinţi, am descoperit literatura Americii Latine. Citisem deja Un veac de singurătate şi Dragoste în vremea holerei. De curând am terminat Şotron de Julio Cortazar, prima parte, cea care se citeşte cronologic. Scriitura lui Cortazar m-a hipnotizat pur şi simplu. Deşi nu este un roman facil, nu îl puteam lăsa din mână şi de abia aşteptam să reiau firul lecturii. Am apreciat şi calitatea traducerii. Întâmplător, sunt şi eu traducător de limba engleză, momentan suspendat, aşa că înţeleg dificultatea muncii unui traducător de beletristică. Este adevărat că este greu să traduci un text care nu este scris bine, dar este şi mai greu să traduci bine un text scris cu geniu. Aceeaşi traducătoare propune acum această convesaţie între cei doi scriitori aflaţi la începutul carierelor lor. Sunt nerăbdătoare să iau şi eu parte la acest dialog. Roxana Dinulescu
Calypso de DAVID SEDARIS, editura Publica.
Medeea Iancu - Delacroix este tabu: suita romaneasca
Pentru fetele mele voi cumpara Stania Biblioteca de H.Murakami.
Maja Lunde Istoria apelor
Ryu Murakami - 69
Amor Towles - Regulile jocului
Zuleiha deschide ochii - Guzel Iahina
Apă proaspătă pentru flori- Valerie Perrin
Spargatoarea de coduri - Jennifer Doudna
Abraxas- Bogdan Alexandru Stanescu
Din cer au căzut trei mere, Narine Abgarian.
Maja Lunde, Ultimii cai din stepa
Femei imperfecte - Araminta Hall, editura Trei
Buna ziua.La targul de carte Bookfest mi-as dori sa cumpar cartea ''Cand amintirile noastre vor veni sa danseze" de Virginie Grimaldi.
Tyll de Daniel Kehlmann
"Sfarsitul soaptelor. Decembrie 1989" de Ruta Sepetys
“Cele șapte surori. Sora Perla. Povestea lui CeCe” scrisă de Lucinda Riley, de la editura Litera
Omul de zăpadă de Jo Nesbø
“O scurtā istorie a mitului” - Karen Armstrong
Watchmen - Dave Gibbons
Al doilea sex - Simone de Beauvoir.
Îmi doresc să cumpăr cartea Doamna England, de Stacey Halls.Baftă tuturor
“Soacra” de Sally Hepworth
Oglinda și lumina - Hilary Mantel
Mieko Kawakami - Heaven
Imi doresc sa cumpăr cartea “Doamna England” de Stacey Halls.
Întoarcerea acasă a baronului Wenckheim -Laszlo Krasznahorkai
Haruki Murakami - Persoana intai singular
Watchmen de Dave Gibbons
Ruxandra Burcescu, Instabil
Inventiile ocazionale, Elena Ferrante
"Viata literara pe Bahlui" - Viorel Ilisoi
Zoltan Rostas - Scrisori inedite adresate lui Dimitrie Gusti (lucrare lansata la Muzeul de Etnografie din Brasov in 2020 fara a f insa tiparita, lucrarea in forma tiparita fiind anuntata pentru 2021, dar nu stiu daca a aparut sigur, un motiv in plus pentru a merge la Bookfest si a o cauta!)
Marinarul și alte ficțiuni, de Fernando Pessoa
Paradis - Abdulrazak Gurnah
Inventiile Ocazional - Elena Ferrante
MUNȚII DIN MINTE - ROBERT MACFARLANE
Tyl de Daniel Kehlmann, editura Pandora M, colecția Anansi
Azar Nafisi - citește periculos
Tyll - Daniel Kehlmann.
Picnic la marginea drumului - Arkady Strugatsky Boris Strugatsky
"Cea mai tainică amintire a oamenilor" de Mohamed Mbougar Sarr
Abia aștept să cumpăr "Instabi" de Ruxandra Burcescu.
Al doilea sex, de Simone de Beauvoir.
Vreau sa cumpăr Ce este cinematograful? - Andre Bazin
"Originile celui de-al Doilea Război Mondial", A. J. Taylor.
Astept cu nerabdare Bookfest! Una dintre cartile pe care abia astept sa le cumpar este „Arta ca Terapie”, de Alain de Botton & John Armstrong :)
Alka Joshi Secretele din Jaipur. Prima carte a fost minunata!
Manuscrisul fanariot de Doina Ruști
Lupii măriilor. O scurtă istorie a vikingilor - Lars Brownworth
Cea mai tainică amintire a oamenilor, de Mohamed Mbougar Sarr, din colectia Anansi.
Mohamed Mbugar Saar - Cea mai tainică amintire a oamenilor
Oliver Sacks, orice carte.
Cea mai tainica amintire a oamenilor - Mohamed Mbougar Sarr
Citeste periculos-Azar Nafisi
"Marinarul si alte fictiuni" de Pessoa. Nu e singura, dar e prima pe lista.
"Trenul spre Samarkand" de Guzel Iahina!
Tyll- Daniel Kehlmamn
Elena Ferrante - Invenţiile ocazionale
"Jurnal" - Mihail Sebastian.
Ghostwriter - Monica Ramirez
Singur - Viata lui Mihail Sebastian de Tatiana Niculescu
Toate greselile care se pot face, Catalin Pavel, Humanitas
Pentru că am făcut o pasiune pentru limba și literatura niponă mi-aș dori să achiziționez Musashi și Taiko de autorul Eiji Yoshikawa.O zi minunată!( ꈍᴗꈍ)
M-a cam vrăjit O vară italiană de Rebecca Searle, pe ea cred c-o să pun mâna întâi și-ntâi.
Vaporul de noapte spre Tanger
Autobiografia lui Jan Willem Bos, care va fi lansată la Humanitas.
Elif Shafak - 10 minute și 38 de secunde în lumea asta stranie
Cum se anunta noi carti incepand cu data de 1 iunie la mai multe edituri imi vine greu sa aleg doar una. Si totusi cred ca favorita este “Complexul fetei cuminti” de Elle Kennedy (editura Epica Publishing House).
Un teatru pentru visători, Polly Samson
Platon, Opera integrală, Volumul II - Ed. Humanitas
Oglinda și lumina - Hilary Mantel
Alex Schulman-Supravietuitorii
Voi cumpăra cu siguranță cartea „Daʼ de ce?” (Editura Portocala Albastră) de Michel Van Zeveren. Pentru fiul meu.
O sută de ani în casa noastră / Aleksandra Litvina.
Harry Potter și prizonierul din Azkaban, de J.K. Rowling, ediția ilustrată
Cartea femeilor care merita mai mult, Dr. Shefali Tsabary
Istoria Lecturii de Alberto Manguel
Marius Constantinescu-Cafe gourmand
,,Singur -Viata lui Mihail Sebastian”de Tatiana Niculescu
Ierburi uitate de Mona Petre...prefer sa comand online, ca m-am salbaticit de cand cu pandemia. Dar poate un voucher m-ar incuraja sa ies din casa
"Memoriile unui mercenar din Grupul Wagner" de Marat Gabidullin
"Café gourmand" - Marius Constantinescu
Haruki Murakami - Persoana întâi singular
U de la uliu - Helen Macdonald
"Cuvinte care schimba minti"
O istorie a emotiilor umane de Richard Firth Godbehere
Imi doresc sa cumpar Tokyo pentru totdeauna de Emiko Jean. Multumesc
"Cea mai tainică amintire a oamenilor" de Mohamed Mbougar Sarr și multe altele.
Corabia destinului, vol. 1 și 2, de Robin Hobb
Sarcina si nasterea - Ghidul femeii insarcinate - Anne Deans
Abia aștept să cumpăr romanul câștigător al Premiului Goncourt 2021, "Cea mai tainică amintire a oamenilor".
Alexandru Babeș- Povestea creierului. În căutarea celui mai complicat obiect din univers
Tot ce ține de Saramago și S. King.
The Invisible Life of Addie LaRue
Când corpul spune nu este cartea pe care mi-o doresc cel mai mult.
Elena Ferrante - Invenţiile ocazionale
"Jurnal" Franz Kafka
Multumesc pentru recomandari ;)
Super postare, big like!
Nu știu ce să mai mă fac.Nimeni nu vrea să amintească de cartea Minorul. DE scris despre ea, nici vorbă!
Îmi place cum scrii.Eu sunt inginer. Am fost profesor universitar. Am vrut să mă fac pictor. Dar… accesul la vremea aceea era dificil. Trebuia să ai pe cineva în spate care să te susțină. Aşa ca am rămas doar cu cunoștințele de la o școală de artă, multe desene și ceva picturi.Acum sunt pensionar și m-am apucat de scris povești.De ce? În drum spre scoală nepotul meu voia să-i spun o poveste.Aşa ca a trebuit să improvizez. Mai mult, mă ajuta și el cu idei.După ceva timp m-am apucat de scris și desenat.Am încercat să trimit poveștile la diverse edituri din Romania. Cu unele mici excepții nu am primit nici un răspuns. Unii au fost interesați, dar au spus să aștept că au foarte mult de lucru.Atunci am zis să încerc și la edituri străine. Am tradus două povesti în franceză și engleză.Interesant, toate editurile mi-au răspuns imediat. Unii au spus să aștept, alții au spus ca nu sunt pe profilul lor, alții mi-au trimis și contractul. Dar clauzele erau diabolice. Plătești publicarea și eventual promovarea, dar trebuie să le dai toate drepturile privind publicarea în altă limbă.Atunci am abordat ideea de a publica pe Amazon. Este foarte simplu, dar fără publicitate nu vinzi nimic. Nu m-au interesat banii. Am dat prietenilor și cunoștințelor cărțile. Mi-a plăcut ca sau bucurat. Păcat ca nu am putut să public și în limba romană. Amazonul nu mai primește cărți în limba romana, deși inițial au făcut acest lucru. Am încercat să îmi fac reclama pe INSTAGRAM. Am pierdut banii. Acum am făcut și două filmulețe de promovare, care în curând vor fi pe YOU TUBE.Bine înțeles ca nu m-am lecuit. Voi continua să traduc și restul poveștilor. Iar în paralel m-am apucat și de o carte sf., cu o idee mai veche. Am început să scriu din 2019, apoi am făcut o pauza și anul acesta am terminat. Diferite variante au fost citite de prieteni, care mi-au făcut unele observații. Observațiile pertinente le-am aplicat. Recunosc că unii m-au trimis la plimbare… dar nu m-am lăsat. Stau cu manuscrisul și caut un editor care să îmi facă corectura. Îmi poţi recomanda pe cineva?Mulţumesc anticipat,mb
Păzitoarea tainei - Kate Morton
Scara lui Iakov -Ludmila Ulițkaia
"Din cer au cazut trei mere" - Narine Abgardian
Memoriile unui motan calator
Nikos Kazantzakis- Fratricizii
Memoriile unui motan călător - de Hiro Arikawa
Yoko Ogawa - Poliția memoriei
"Zahăr ars", Avni Doshi
As darui de sarbatori cartea Politia memoriei, scrisa de Yoko Ogawa.
SImona lo Iacono - Albatrosul
Guzel Iahina - Copiii de pe Volga
"Zahăr ars", Avni Doshi
Totul este iluminat
Hiro Arikawa Memoriile unui motan calator
Exercițiu de încredere
,,Iubirea nu e un vers liber ''
Zuleiha deschide ochii - Guzel Iahina
Zahar ars
Martin Page - M-am hotarat sa devin prost
Yoko Ogawa - Profesorul si menajera.O scriitoare descoperita recent...si o carte exceptionala.Inotand cu elefantul in brate cu pisica o alta carte memorabila de aceeasi autoareAbia astept sa citesc Politia Memoriei.Si nu pot sa nu spun si de Eskhol Nevo cu Trei etaje...o adevarata revelatie...
Zile de Crăciun de Jeanette Winterson
Casa Spiritelor de Isabel Allende
Varstele jocului; Strada Cetatii- Claudiu M. Florian
Din cer au căzut trei mere.
Florile pierdute ale lui Alice Hart - Holly Ringland
Cea mai mica femeie din lume :)
Trenul spre Samarkand
Profesorul si menajera de Ogawa
Kate Morton Casa de la RivertonImi pare rău pt coment anterior , corecția telefonului și neatenția mea ....
Late Norton Casa de la Riverton
Zahar ars- Avni Doshi
Din cer au căzut trei mere de Narine Abgarian
Evgheni Vodolazkin , Istoria insulei
Serenada pentru Nadia - Zulfu LivaneliCofetaria cu miracole - Christian Escriba, Sllvia Tarrago
Zile de Craciun - Jeanette Winterson
Hiro Arikawa, Memoriile unui motan călător
"Florile pierdute ale lui Alice Hart" - Holly Ringland
Vai de capul meu, câte comentarii! Iar nu câștig.
Zahăr ars - Avni Doshi
Zuleiha deschide ochii
Romanul Zahăr ars, de Avni Doshi
Tentatia de a fi fericit - Lorenzo Marone
Evgheni Vodolazkin - Istoria insulei
Lorenzo Marone - Tentatia de a fi fericit
As darui cartea ,,Solutia Schopenhauer" scrisă de Irvin Yalom.
As darui "Laur", de Evgheni Vodolazkin.
Zuleiha deschide ochii
Guzel Iahina - Zuleiha deschide ochii
"Totul este iluminat" - Jonathan Safran Foer
Cineva drag va primi de la mine ”Toata lumina pe care nu o putem vedea” - Anthony Doerr
'Marele Gorski'
Voi merge pe urmele pașilor tăi, de Care Santos , si Zahăr ars, de Avni Doshi
Lesley Downer "Curtezana si samuraiul"
Nuria Pradas- Aroma timpului
Zuleiha deschide ochii
Evgheni Vodolazkin - Aviatorul
Zahăr ars, Avni Doshi
Cineva drag primeste Din cer au cazut trei mere de NARINE ABGARIAN :)
Auschwitz, ultima stație - Eddy de Wind
As oferi cadou cartea Memoriile unui motan călător -de Hiro Arikawa.
Zuleiha deschide ochii sau Copiii de pe Volga - Guzel Iahina
M-am hotărât să devin prost -Martin Page
Minciuni pe canapea, Irvin D. Yalom
Zahăr ars - Avni Doshi
Zile de Craciun - Jeanette Winterson
Trenul spre Samarkand - Guzel Iahina
As darui cu mare drag povestirile Ludmilei Ulițkaia, Soniecika, Minciunile femeilor, Inmormantare vesela.
Cazul doctorului Kukotki, de Ludmila Ulitkaia
Memoriile unei Gheise de Arthur Golden
Aș oferi cu drag "Din cer au căzut trei mere", Narine Abgarian.
Zahar Ars
Serenadă pentru Nadia, Zülfü Livaneli
Aviatorul de Evgheni Vodolazkin
Naine Abgarian - Din cer au cazut trei mere
Cartea pe care as darui-o este Laur de Evgheni Vodolozkin
Memoriile unei Gheise de Arthur Golden
Memoriile unui motan călător - Hiro ArikawaPovestiri de iarna - Karen Blixen
„Albatrosul” - Simona Lo Iacono
Profesorul si menajera - Yoko Ogawa
Haide, zboară odată. Etgar keret
Yasunari Kawabata - Maestrul de go
Serenadă pentru Nadia, am citit-o și e superbă
Doua titluri imi par numa' bune de dat cadou de Sarbatori: Din cer au cazut trei mere (Abgarian) si Tentatia de a fi fericit (Marone).
Eseuri se îndrăgostit, Alain de Botton
Zuleiha deschide ochii
Am multe carti preferate, dar una care m-a impresionat enorm e Zuleiha deschide ochii, a lui Iahina.
Voi merge pe urmele pașilor tăi, de Care Santos
Tracy Chevalier, Băiatul cel nou - Toate cărțile acestei autoare mi-au placut, aceasta e cumpărată și așteaptă sa fie cadou de sarbatori.Jeanette Winterson - poveste de iarna, cumpărată, va fi alt cadou.Tocmai am decis sa le citesc înainte! Sper sa îmi găsesc timpul necesar. Sărbătorile cu bine și bucurați-vă de citit cu ocazia acestor zile mai relaxate!
Susan Choi- Exercitiu de încredere
Clar de femeie - Romain Gary.
Cofetaria cu miracole de Sílvia Tarragó și Christian Escribà
Băieții de la Nickel
Zuleiha deschide ochii - Guzel Iahina
Aș oferi cu drag "Din cer au căzut trei mere", Narine Abgarian.
As darui cartea "Solutia Schopenhauer" de Irvin Yalom, pentru ca este ultima carte pe care am citit-o si pentru puterea de vindecare pe care o transmite.
"Zilele lui Savelie" - Grigori Slujitel
Narine Abgarian, "Din cer au căzut trei mere".
Aș dărui cu mare drag cartea lui Care Santos, Voi merge pe urmele pașilor tai!
Zuleiha deschide ochii de Guzel Iahina
"Totul este iluminat" de Jonathan Safran Foer
Lumea de orez de Su Tong
ANNA KARENINA - Lev Tolstoi
Extrem de tare și incredibil de aproape - Jonathan Safran Foer
Zahăr ars, Avni Doshi, mi se pare interesantă
Zorba Grecul ~ Nikos Kazantzakis
Cea mai recenta carte citita din colectia Denisei si care merita oferita cadou este “Din cer au cazut trei mere”.
Jon Krakauer - "In aerul rarefiat"
Zahar ars - Avni Doshi
Trenul spre Samarkand, de Guzel Iahina.
"Din cer au căzut trei mere", de Narine Abgarian
Deja am pregătit pentru un cadou Dimineți la Cafe Rostand de Ismail Kadare.
In sălbăticie - Jon Krakauer
Laur - Evgheni Vodolazkin
Doamna Nobel, Lisa Stromme
Scara lui Iakov - Ludmila Ulițkaia
Maria Stepanova - În amintirea memoriei
António Lobo Antunes - „Până ce pietrele vor deveni mai ușoare ca apa”
"Ulise" scrisă de James Joyce
Zbor in jurul soarelui de Paula McLain
Guzel Iahina - ,,Copiii de pe Volga" şi ,Zuleiha deschide ochii"
Din cer au căzut trei mere" de Narine Abgarian
"Din cer au căzut trei mere" de Narine Abgarian
Kaya de Vos, Jurnalul unei iubiri imposibile.
Copiii de pe Volga
Zuleiha deschide ochii - Guzel Iahina
Voi merge pe urmele pasilor tai - Care Santos
Din cer au căzut trei mere de Narine Abgarian pentru un cadou cu sens. Are atîta prospețime, grație și speranță încît îmi pare cadoul ideal pentru o cititoare pasionată.
"Zahăr ars", de Avni Doshi.
Aviatorul - Evgheni Vodolazkin
Zahăr ars de Avni Doshi
Trenul spre Samarkand de Guzel Iahina
Drumul spre Samarkand
Toate viețile pe care nu le-am trăit, Anuradha Roy
Haide,zboara odata,de Ergar Keret.
Voi merge pe urmele pașilor tăi- Care Santos
"Copiii de pe Volga".
Zuleiha deschide ochii
Voi merge pe urmele pasilor tai
Toată lumina pe care nu o putem vedea
Cofetaria cu miracole - Christian Ecriba, Silvia Tarrago
Zahăr ars de Avni Doshi
Voi merge pe urmele pasilor tai, de Care Santos
Foarte multe carti din aceasta colectie sunt frumoase... in functie de cui as darui-o, cred ca as alege Guzel Iahina - "Zuleiha deschide ochii" sau Etgar Keret - "Haide, zboară odată"
Irvin Yalom - Minciuni pe canapea
A fost odată un râu-Diane Setterfield
Zahar ars de Avni Doshi
Sărăcuțul lui Dumnezeu, de Nikos Kazantzakis.
As darui de sarbatori cartea Voi merge pe urmele pasilor tai , de Care Santos.
Ruta subterana de Colson Whitehead
,,Memoriile unui motan călător"
Zuleiha deschide ochii-Guzel Iahina
Din cer au căzut trei mere.
Zahăr ars, Avni Doshi
"Cititorul din peșteră" de Rui Zink
Toată lumina pe care nu o putem vedea
Guzel Iahina, „Trenul spre Samarkand”,
Comuniune Ann Patchett
Guzel Iahina - Trenul spre Samarkand
Toata lumina pe care nu o putem vedea - Anthony Doerr
Narine Abgarian, Din cer au căzut trei mere
Toata lumina pe care nu o putem vedea - Anthony Doerr
Guzel Iahina, Trenul spre Samarkand
Kate Morton, Casa de la Riverton
Serenadă pentru Nadia, Zülfü Livaneli
George Saunders - Pastoralia
Tabachera din Bagombo - Kurt Vonnegut
Zuleiha deschide ochii - Guzel Iahina
Memoriile unui Motan Călător.
As darui de sarbatori cartea - Zahăr ars, Avni Doshi
NARINE ABGARDIAN - Din cer au cazut trei mere
Ce se intampla in iubire - Alain de Botton
ziua buna,din Raftul Denisei am oferit (deja) in dar de Craciun... Mary a lui Aris Fioretos, dar... daca trebuie ales dintre titlurile citate mai sus, cred ca as trimite cuiva putin.. Zahăr ars.zi frumoasa si cu.. miros de carte veche!Ciprian
Zahar ars
Cartea mea preferată de la editura Humanitas este Memoriile unei gheișe, deci pe aceasta aș alege să o dăruiesc. Insa la fel de potrivite pentru cadou sunt și cărțile lui Kate Morton (în special Grădina uitată).
"Zile de Crăciun" de Jeanette Winterson
Nicole Krauss - Istoria iubirii
Cea mai mică femeie din lume de Clarice Lispector
Voi merge pe urmele pașilor tăi de Care Santos
Cea mai mică femeie din lume de Clarice Lispector
Din cer au cazut 3 mere.
Plânsul lui Nietzsche, Irvin Yalom
Pisica și orașul de Nick Bradley
Zorba Grecul de Nikos Kazantzakis
Laur de E. Vodolazkin
Pentru că am ascultat lansarea cărții „Haide, zboară odată” de Etgar Keret (Povestiri) și pentru că am perceput-o într-un fel aparte, această carte aș dărui-o pentru a se bucura și o persoană dragă mie.
"Toată lumina pe care nu o putem vedea"
Zahăr ars, Avni Doshi
Voi oferi cadou chiar o carte din colectieCopiii de pe Volga - Guzel Iahina
Cea mai mică femeie din lume. Proză scurtă, 1940–1964 - Clarice Lispector
As face cadou cartea ”Pofta de ciocolata” scrisa de Care Santos si publicata de Humanitas Fiction pentru ca mi se pare o carte perfecta pentru gurmanzii care se rasfata de Sarbatori, ca mine:)
„Zuleiha deschide ochii” de Guzel Iahina.
Din cer au căzut trei mere - Narine Abgarian
Intuiționista de Colson Whitehead
Din cer au căzut trei mere - Narine Abgarian
Zile de Crăciun, Jeanette Winterson
Ludmila Ulitkaia - Daniel Stein, Narine Abgarian - Din cer au cazut trei mere
Voi merge pe urmele pasilor taiAm luat-o ieri pt un cadou :)
Aș oferi o poveste care își marchează cititorul: "Greutatea unui pian".
As oferi cadou orice carte de Irvin Yalom. Sunt toate extrem de interesante, in toate am gasit idei care m-au ajutat. “Minciuni pe canapea” mi s-a parut perfecta.
Voi merge pe urmele pașilor tăi - Care Santos
Voi merge pe urmele pașilor tăi, de Care Santos
Exercițiu de încredere, Susan Choi
Din cer au cazut trei mere
Tentatia de a fi fericit.
iubire cu i mic de Francesc Miralles
Fiica ceasornicarului - Kate Morton
Zahar Ars, Avni Doshi
Pe toate i le-as darui surorii mele, Claudia. A fost ziua ei pe 12.12 si nu i-am daruit nimic (din mai multe motive). Eu sunt o cititoare de-o viata si toate cartile din Raftul Denisei mi-au placut si le-am apreciat. Si sora mea citeste, cam ce-i aleg eu ca mi-au placut. Cu respect, va urez Craciun Fericit!
As face cadou Zahar Ars unei prietene care e însărcinată
Guzel Iahina , Zuleiha deschide ochii
Cofetăria cu miracole-Christian Escribà, Sílvia Tarragó
Melanie Benjamin, Doamna de la Ritz
Zuleiha deschide ochii de Guzel Iahina. Cred ca e o carte care ar captiva pe oricine, cadoul perfect :)
Fata cu fragi de Lisa Stromme
Zahăr ars, de Avni Doshi
"Laur" - Evgheni Vodolazkin.
ANTHONY DOERR - Toata lumina pe care nu o putem vedea
"Din cer au cazut trei mere" - Narine Abgardian
Serenadă pentru Nadia - Zülfü Livaneli
Guzel Iahina - Trenul spre Samarkand
Evgheni Vodolazkin - Laur
Băieții de la Nickel - Colson Whitehead
Zeii pedepselor ceresti - Jennifer Cody Epstein
Aviatorul
Fiica ceasornicarului - Kate Morton
Guzel Iahina - Trenul spre Samarkand
Lionel Duroy, Eugenia
Marele Gatsby - F. Scott Fitzgerald
Zahar Ars
Voi merge pe urma pașilor tai.
Concurs noutăți Humanitas FictionE foarte greu de ales. "Zahar ars", Avni Doshi.
Istoria Insulei (Evgheni Vodolazkin)
Florile pierdute ale lui Alice Hart-Holly Ringland
Haide, zboară odată, Etgar Keret
Lorenzo Marone - Tentația de a fi fericit
Voi merge pe urmele pașilor tăi - Care Santos
Karen Blixen - "Povestiri de iarnă"
Zuleiha deschide ochii de Guzel Iahina
Laur
Alan Hlad- Lungul zbor spre casa
Zuleiha deschide ochii
"Zahar ars", Avni Doshi
Toată lumina pe care nu o putem vedea - Anthony Doerr
"Tatuatorul de la Auschwitz"
"Din cer au cazut trei mere" - Narine Abgardian
Laur - Evgheni Vodolazkin
,, Din cer au căzut trei mere,, de Narine Abgarian
Toată lumina pe care nu o putem vedea - Anthony Doerr
Din cer au căzut trei mere - Narine Abgarian
ANN PATCHETT - COMUNIUNE
Din cer au căzut trei mere - Narine Abgarian
„Memoriile unui motan călător” - Hiro Arikawa
„Zorba Grecul" de Nikos Kazantzaki
Erată: Nikos Kazantzakis
"Poveste de Craciun" de Janette Winterson, "Ce incredintam vantului", "Iubirea in caz de urgenta".
Din cer au căzut trei mere - Narine Abgarian
As recomanda Cofetarie cu miracole de Christian Ecriba si Silvia Tarrago
Haide, zboară odată, de Etgar Keret
"Totul este iluminat", Jonathan Safran Foer
Promisiunea zorilor de Romain Gary
"Zuleiha deschide ochii", o carte care m-a entuziasmat în 2017.
"Voi merge pe urmele pașilor tăi", de Care Santos
Haide, zboara odata
Zuleiha deschide ochii - Guzel Yakhina
Cea mai mică femeie din lume. Proză scurtă, 1940–1964, de Clarice Lispector
Zahar ars
Din cer au căzut trei mere - Narine Abgarian
Plânsul lui Nietzsche, de Irvin D Yalom. O carte extraordinară!
Voi merge pe urmele pașilor tăi - Care Santos
Politia Memoriei - Yoko Ogawa
Iubire cu i mic
Din cer au căzut trei mere - Narine Abgarian
Dincolo de iarna- Isabel Alllende
Extrem de tare & incredibil de aproape - Jonathan Safran Foer
Pentru Craciun as oferi cadou "Pofta de ciocolata" de Care Santos.
Anthony Doerr-Toată lumina pe care nu o putem vedea, o carte răscolitoare, dar plina de speranța, pe care orice cititor ar aprecia sa o citească și sa o aibă in biblioteca!
Memoriile unui motan calator - Hiro Arikawa
Iata-ma de Jonathan Safran Foer
Zahăr ars - Avni Doshi
Cred ca as darui "Acolo unde canta racii" sau cam orice roman de Kate Morton pentru modul in care au reusit sa ma prind in atmosfera si lumea lor (perfect pentru perioada sarbatorilor).
Unei femei aș oferi "Zuleiha deschide ochii", cu siguranță. Unui bărbat, "Generalul armatei moarte".
Zahar ars !
Trenul spre Samarkand - Guzel Iahina
Din cer au cazut trei mere, Narine Abgarian
Zahăr ars - Avni Doshi
Eu aș oferi "Zahar ars" de Avni Doshi
Zahar ars - Avni Doshi
Trenul spre Samarkand- Guzel Iahina
"Haide, zboară odată", de Etgar Keret, pentru ca am mai citit si alta carte a scriitorului.
Sonata Gustav - Rose Tremain
Simetria dorintelor de Eshkol Nevo
Serenadă pentru Nadia, Zülfü Livaneli
Din cer au cazut trei mere!
Buun, am reumplut si wishlist-ul si coșul de cumpărături :)Despre ultimul volum din seria cormoran strike se mai stie ceva? L-aș fi comandat in engleza, dar imi "strica" colecția.
:))) nu, nu renunța fix acum. nu mai e mult de așteptat, chiar deloc ;)
Interesante titluri!
Povestea de Crăciun
" Fetița care a salvat Crăciunul" , de Matt Haig și antologia
Ana Blandiana
Ana Blandiana
Jojo Moyes
Elena Ferrante
Ana Blandiana
Elena Ferrante .
Jojo Moyes
Guzel Iahina
Isabel Allende
Guzel Iahina
Ioana Parvulescu
Jojo Moyes
Autoarea mea preferata este Min Jin Lee
Elif Shafak
Ana Blandiana
Guzel Iahina
Veronica D. Niculescu
Lucinda Riley
Isabel Allende
Ioana Pârvulescu
Elif Shafak
Care Santos
Elena Ferante
Acum o descopăr pe Doina Rusti și îmi place mult.
Agatha Christie
Agatha Christie
Elif Shafak
Muriel Barbery
Elif Shafak
Fred Vargas
Isabel Allende
Marguerite Yourcenar
Elena Ferrante
Ileana Vulpescu
Am mai răspuns, dar zilele astea o descopăr pe Simona Antonescu și îmi place nespus. E greu de dat un răspuns corect, complet.
Elif Shafak
Agatha Christie
Ileana Vulpescu
Leigh Bardugo
Daphne du Maurier
Rodica Ojog-Brasoveanu
Ioana Nicolaie
Maja Lunde
Ayaan Hirsi Ali
Autoarea mea preferată este Ileana Vulpescu. Am citit cu nesaț cărțile ei. O consider scriitoarea cu un stil unic, elevat.
Am avut oportunitatea de a citi multe, multe carti, insa preferata mea, de unde se trage si autoarea despre care voi scrie, este "Casa de sare si amaraciuni", scrisa de Erin A. Craig. Aceasta este o autoare "noua", scrie romane si povesti pentru toate varstele. Aceasta carte a aparut in anul 2019 si este o carte cu un real succes. Erin are un stil aparte de a scrie carti. Odata ce te apuci de o carte scrisa de ea, vei savura fiecare pagina, fiecare capitol, nu vei mai dori sa lasi cartea din mana! O apreciez pe Erin pentru creativitatea sa, pentru felul in care leaga fraze, pentru cum priveste ea o lume imaginara.
Agatha Christie
Rodica Ojoc Brasoveanu
Frumoase recomandari, big like ;)
Agatha Christie
Margaret Atwood
Hortensia-Papadat Bengescu
Elif Shafak
Chimamanda Ngozi Adichie
Ruta Sepetys
Ioana Pârvulescu
Guzel Iahina
Autoarea mea preferata a devenit Ludmila Ulitkaia. Dar am observat ca aceasta preferinta de "Autor preferat" se schimba o data cu trecerea anilor.
Kristin Hannah
Foarte greu de ales o singură autoare... Elif Shafak.
Nora Iuga
Isabel Allende
Isabel Allende
Nadine Gordimer
Tracy Chevalier
Virginia Woolf
Ursula K le Guin mi-e preferată.
Iris Murdoch
Guzel Iahina
Ludmila Ulitkaia
Agatha Christie
Agatha Christie
Tracy Chevalier
Tatiana Țîbuleac
Elena Ferrante
Sarah Lark
Guzel Iahina
Isabel Allende
Kristin Hannah
Chimamanda Ngozi Adichie
Suzanne Collins
Elif Shafak
Alina Nelega, descoperită recent și
Rodica Ojog Brasoveanu
Tracy Chevalier
Guzel Iahina
Simona Antonescu
Sally Rooney
Kate Morton
Ludmila Ulitkaia
Rodica Ojog Brasoveanu
Care Santos
Ludmila Ulițkaia
Margaret Atwood
Elif Shafak
Kathleen McGowan
Narine Abgarian.
Agatha Christie!
Guzel Yahina
Margaret Atwood
Robin Hobb :)
ELIF SHAFAK
Isabel Allende
Henriette Yvonne Stahl
Virginia Woolf
Ileana Vulpescu
Isabel Allende
Maaza Mengiste
Sylvia Plath
Margaret Atwood
Marguerite Yourcenar
Kate Morton
Petronela Rotar, imi plac toate cartile ei.
Ioana Parvulescu
Îmi place cum scrie Kate Quinn.
Doina Rusti
Ludmila Ulitskaia
Margaret Atwood e genială!
Isabel Allende, Elif Shafak, Veronica D. Niculescu, Zadie Smith, Anna GavaldaGrea întrebare, nu mă pot decide!
Jane Austen
Autoarea mea preferata e Toni Morrison.
Elena Ferrante
Margaret Atwood
Ludmila Ulițkaia
Isabel Allende
Guzel Iahina
Autorul meu preferat este Guillaume Musso.
J. K. Rowling
Isabel Allende
Guzel Iahina
Elena ferrante
Rodica Ojog Brasoveanu ❤️
Nu am autori preferați, însă pot spune că îmi place Rodica Ojog Brasoveanu.
Chimamanda Ngozi Adichie
MARGARET Atwood
Ludmila Ulițkaia
Margaret Atwood, Maggie O'Farrell
Ludmila Ulițkaia.
Donna Tartt
Elif Shafak.. iar la poezie, Adina Marina Tabacu.
Elena Ferrante
Isabel Allende
Sabina Fati, momentan.
Elena Ferrante ❤️
Kate Morton :)
Autorul meu preferat este Dan Brown
Agatha Christie
Ileana Vulpescu
Gabriela Adamesteanu
Isabel Allende
Margaret Atwood
Ileana Vulpescu
Chimamanda Ngozi Adichie
Kate Morton e preferata mea, dar imi plac foarte mult si Isabel Allende si Rosamunde Pilcher.
Agatha Christie
Isabel Allende
Doris Lessing
Elif Shafak
Isabel Allende
Sunt multe autoare preferate, Isabel Allende ar fi una dintre cele mai îndrăgite.
Guzel Iahina
Katherine Arden
Ana Blandiana :)
Autoarea cu cele mai multe cărți bune și foarte bune pe care le-am citit (10 până acum+ 2 in tbr) este indubitabil Margaret Atwood
Greu de răspuns dar primul impuls a fost Isabel Allende, asa ca ea ramane. :)
Agatha Christie fara dubiu
Brene Brown
Stephanie Meyer
Madame de La Fayette
Margaret Atwood
Elena Ferrante
Autoarea preferata Chimamanda Ngozi Adichie
Am o slabiciune deosebita pentru Isabel Allende, dar nu imi e rusine nici cu Elena Ferrante :)
Ludmila Ulițkaia
Chimamanda Ngozi Adichie
Isabell Allende
Ioana Chicet Macoveiciuc
Gabriela Adamesteanu
Doina Rusti
Ursula K LeGuin
Svetlana Aleksievici
Agatha Christie
Yoko Ogawa
Elena Ferrante
Guzel Iahina
Cella Serghi.
Jane Austen
Guzel Iahina
Jhumpa Lahiri dintre ultimele ce mi au placut..
Sveltana Aleksievici, Maaza Nangiste, Kristin Hannah, Dinah Jefferies
Delia Owens
Brene Brown
Svetlana Aleksievici
Ludmila Ulițkaia
Maaza Mengiste
Cornelia Funke
Guzel Iahina
E grea întrebarea... Dar dacă tot trebuie să alegem una, fie: Agatha Christie. Mă ține tot timpul cu sufletul la gură când îi citesc romanele și mă face să fiu mai atentă în relațiile mele cu oamenii în general.
Momentan Sofi Oksanen. :)
Guzel Iahina
Gabriela Garcia
Ludmila Ulitkaia.
Gabriela Garcia
Ludmila Ulițkaia
Maaza Mengiste
Elif Shafak
Elif Shafak
Svetlana Aleksievici, Ludmila Ulitkaia.
Elif Shafak
Cristina Andone
Sandra Newman
Jane Austen
Chimamanda Ngozi Adichie
Flannery O'Connor
Chimamanda Ngozi Adichie
"Doar" sa alegem o singura scriitoare preferata? :) Fie, Ludmila Ulițkaia.
Margaret Mitchell
Autoarea mea preferată este Paula McLain
Pascal Bruckner
Stendhal
Gustav Flaubert
Anna Gavalda
Patrick Modiano
Eric Emmanuel Schmitt
David Foenkinos
Alexandre Dumas
Romain Gary
Emile Zola
Marguerite Yourcenar
Jules Verne
Anais Nin
Amin Maalouf
Laurent Gounelle
Balzac, am citit aproape toate operele lui in facultate
Pierre Lemaitre
Pascal Bruckner
Emile Zola și Balzac
Marguerite Duras
Emmanuel Carrere
Marcel Proust
Guy de Maupassant
Éric-Emmanuel Schmitt
Marguerite Yourcenar
Marc Levy, Guillaume Musso
Marcel Proust
A Dumas
Antoine de Saint Exupery
Albert Camus
Andrei Makine
Guy de Maupassant
Jules Verne, iubirea adolescentei
Scriitorul meu preferat este Honore de Balzac
Victor Hugo
Marguerite Yourcenar
Victor Hugo
Patrick Modiano
Marguerite Duras
Valerie Perrin
Pascal Bruckner
Marcel Proust
Victor Hugo
Guillaume Musso
Albert Camus
Guillaume Musso
Albert Camus
Pascal Bruckner
Simone de Beauvoir ^_^
Simone de Beauvoir
Marguerite Yourcenar
Boris Vian
Balzac
Alain Fournier, Romain Gary, Pascal Brukner, Patrick Modiano, Simone de Beauvoir, Eric Emmanuel Schmitt
Marcel Proust
Albert Camus
Michel Houellebecq
Simone de Beauvoir
Jules Verne
Alexandre Dumas
Mulți. Verne,Dumas,Zola,Balzac,Flaubert, Vian, Chateaubriand, mi-a plăcut foarte mult Bussi cu Nuferi negri,Nothombe,uneori, Le Tellier cu sa anomalie,Camus, Maurice Druon ,Robert Merle, Villon deși nu-s prea liric, de Sade în adolescență, pe ascuns , Gide, Gary/Ajar, Houellebecq,Ènard, Vuillard și poate încă pe atâția.
Alain Fournier
Al. Dumas (tatăl).
Anna Gavalda
Alexandre Dumas
Eric Emmanuel Schmitt
Jules Verne
Victor Hugo
Gustave Flaubert
Henry Troyat
Michel Houellebecq
Michel Bussi
Jurnalul Annei Frank
Marc Levy
Romain Rolland
Sunt fana a literaturii franceze, care ramane prima mea iubire, asadar il voi alege pe David Foenkinos pt ca am citit tot ce a scris si ma regasesc in stilul lui.
Michel Houellebecq
Pascal Bruckner
Alexandre Dumas
Pierre Lemaitre
Delphine de Vigan
Alexandre Dumas
Albert Camus
Alexandre Dumas
Am citit recent cartea "O logodna foarte lunga" si autorul ei, Sebastien Japrisot, supranumit Graham Greene al Frantei, mi a devenit autorul francez preferat.
Anais Nin
M. Proust
Michel Houellebecq
Antoine de Saint-Exupery.
Michel Houellebecq
Albert Camus
Marcel Proust
ERIC-EMMANUEL SCHMITT
Marcel Proust
Michel Houellebecq
Marguerite Yourcenar.
Jean-Dominique Bauby
Jules Verne
Flaubert
Alexandre Dumas
Autorul meu francez preferat este Michel Houellebecq. Are atât o scriitura frumoasa, cat și curajul sa abordeze teme ce se apropie de tabu
Victor Hugo
Jules Verne
Laurent Gounelle
François Rabelais
Jules Verne
Marguerite Yourcenar
Camus.
Charles Perrault
Camus
Victor Hugo
Balzac :)
Tousjours Flaubert
Marc Levy
Leila Slimani
Alexandre Dumas
Victor Hugo
Guillaume Musso!
Andre Gide
Marguerite Yourcenar
Muriel Barbery
În Mișcare. O viață - Oliver Sacks
Pia Degermark, DUMNEZEU NUMĂRĂ LACRIMILE FEMEILOR
Viața ca o pradă, Marin Preda
Tara Westover - Invatare
Jurnalul Annei Frank
Viata trece ca un glont. Memoriile unui reporter BBC, de Dorian Galbinski.
Arhipelagul Gulag- Aleksandr Soljenițîn
Dulcele bar - J.R. Moehringer
Jurnalul fericirii-Nicolae Steinhardt
Invatare de Tara Westover
Educated - Tara Westover
Povestea mea, Michelle Obama
Becoming- Michelle Obama
Educated - Tara Westover
Amintirile unei fete cuminti, Simone de Beauvoir
"Memorii" Bartolomeu Anania
Mananca,roaga-te, iubeste-Elizabeth Gilbert
Education - Tara Westover
A trai pentru a-ti povesti viata, Gabriel Garcia Marquez
Dulcele bar de J. R. Moehringer
Memorii 1907-1960 - Mircea Eliade
Jurnalul Reniei
27 de pași de Tibi Ușeriu
"Jurnalul", Mihail Sebastian
Ispita libertății. Memorii - Constantin Virgil Gheorghiu
Arsavir Acterian, Jurnal
Marsul morții prin Rusia. Călatoria mea de la soldat la prizonier de război - Klaus Willmann
Jurnalul Annei Frank
20 de ani de Siberia de Anita Nandris
Intre violenta și compasiune. Memoriile unui psihiatru - Ion Vianu
Stefan Zweig - Lumea de ieri
Education - Tara Westover
Alegerea - Edith Eva Eger
Jurnalul unui calator boem de Ciprian Enea.
Stefan Agopian - Scriitor in comunism
Tara Westover-Invatare
Hitler, vecinul meu - Edgar Feuchtwanger
Poveste despre dragoste si intuneric - Amos Oz
Tara Westover- Învățare
Unorthodox
Necredincioasa de Ayaan Hirsi Ali.
Întoarcerea la Hristos-Ion Ianolide
„Închisoarea noastră cea de toate zilele" de Ion Ioanide
Nicolae Steinhardt - Jurnalul fericirii
Open - Andre Agassi
Povestea vieții mele-Regina Maria
Open, Andre Agassi
Paula - Isabel Allende
Jurnal, Lev Tolstoi
Jurnal intim, Marin Preda
Pământul făgăduinței de Barack Obama
Jeni Acterian "Jurnalul unei ființe greu de mulțumit "
Tara Westover - Invățare
Valeriu Anania - “Memorii”
Gabriel Liiceanu- Jurnalul de la Păltiniș
Tara Westover - Invatare
Jurnal - Oana Pellea
Niciun prieten, doar muntii.
Jurnalele de război ale Reginei Maria
Mănâncă, roagă-te, iubește de Elizabeth Gilbert
Jurnalul fericirii de N. Steinhardt
Romanul adolescentului miop - Mircea Eliade
Castelul de sticlă - Jeannette Walls
Pe firul de paianjen al memoriei de Cella Serghi
Open, Andre Agassi
Pamuk - Istanbul
Andre Agassi-Open
Tara Westover - Invățare
Dorian Galbinski - Viața trece ca un glonț
20 de ani in Siberia - Anita Nandris-Cudla
Orhan Pamuk - „Istanbul”
"Paula" - Isabel Allende
Jurnalul Fericirii - N. Steinhardt
Romanul adolescentului miop - Mircea Eliade
27 de pasi , Tibi Useriu
"Open" - Andre Agassi
Pe drumuri de munte - C Hogas
Povestea mea - Michelle Obama
Jurnal 1935-1944, Mihail Sebastian
Chaplin, Viata mea
“Jurnal 1935-1944” de Mihail Sebastian
Dulcele bar - J. R. Moehringer
Viața trece ca un glonț - Dorian Galbinski
"În mişcare. O viaţă." Oliver Sacks
Neortodox - Deborah Feldman
Povestea mea, de Michelle Obama
7 ani in Tibet - Heinrich Harrer
Un băiat pe lista lui Schindler
Jeni Acterian - "Jurnalul unei fete greu de mulțumit"
Meseria de a trai -Cesare Pavese
Open. O Autobiografie -Andre Agassi
Jeni Acterian - "Jurnalul unei fete greu de mulțumit"
Povestea mea - Michelle Obama
„Jurnal pentru Stella”, de Jonathan Swift
Open - Andre Agassi
Lev Tolstoi - Despre Dumnezeu și om
Lev Tolstoi - Despre Dumnezeu și om
Nikos Kazantzakis - Raport către El GReco
Jurnalul.fericirii, N. Steinhardt
Tatiana Niculescu - Nepovestitele iubiri
Neagu Djuvara - Amintiri din pribegie
Ana Blandiana - Soră lume
Open - Andre Agassi
Biruinta unei iubiri, Dinu & Nelli Pillat
Marie Vassiltchikov - "Berlin diaries, 1940-1945"
The Autobiography of Malcolm X - Alex Haley
Open- Andre Agassi
Paula, Isabel Allende
Oana Pellea- Jurnal
Alegerea, Dr Eva Edith Eger
"Amintirile unei printese rebele", de Olga Romanoff, Coryne Hall, Editura Humanitas, 2020
Jurnai 2935-1944 Mihail Sebastian
Jurnal 1935-1944 Mihail Sebastian
Ana Blandiana - Fals tratat de manipulare
27 de pași - Tibi Useriu
Open - Andre Agassi
Între două lumi. Amintiri dintr-o viață suspendată. Am citit-o pe nerăsuflate. Am plâns, retraind momentul când am aflat că am cancer și toate chinurile de după.
Memoriile unei fete cuminţi, Simone de Beauvoir
Neortodox - Deborah Feldman
Traian Dorz, Hristos, Marturia mea
Neagu Djuvara - Amintiri din pribegie
Anița Nandriș-Cudla- 20 de ani in Siberia
Stefan Zweig - Lumea de ieri: amintirile unui european
Tobias Wolff - Viata acestui baiat. Memorii
Heinrich Harrer - Șapte ani în Tibet
Invatare. Memorii - Tara Westover
Drumul catre libertate - Yeonmi Park
Oana Pellea - Jurnal 2003-2009
Jurnal Mihail Sebastian
Povestea vietii mele - Regina Maria
Paul Kalanithi- cu ultima suflare
Povestea Faridei
Jurnal- Mihail Sebastian
Povestea mea - Michelle Obama
I Know Why the Caged Bird Sings- Maya Angelou
O chestiune de viață și de moarte - Irvin D. Yalom.
O chestiune de viață și de moarte - Irvin D. Yalom.
Jurnal de Oana Pellea
27 de pași - Tibi Ușeriu
Etty Hillesum -Jurnal, Scrisori din lagărul de la Westerbork
Michelle Obama - Povestea mea
M. Obama, ,,Povestea mea"
O chestiune de viață și de moarte - Irvin D. Yalom.
"La început a fost sfârșitul", Adriana Georgescu.
“In miscare. O viata” - Oliver Sacks
Angela's ashes - Frank McCourt
Jurnalul Annei Frank
Îmi e greu să aleg între Învățare și Neortodox.Sau recent citita: Nu te găsesc pe nicăieri.
Jurnalul Annei Frank
Povestea vieții mele, Regina Maria
Jurnalul Annei Frank
Jurnalul Annei Frank
,Jurnalul fericirii'' de N. Steinhardt.
Ultima vara în Bretania. Ada D' Albon
Mihail Sebastian - Jurnal 1935 - 1944
OPEN - André Agassi
Memorii 1907-1960 -Mircea Eliade
Jurnalul fericirii de Nicolae Steinhardt
Cu ultima suflare, Paul Kalanithi
Jurnalul Annei Frank
Nicolas Bouvier - Rostul lumii
Jurnalul lui Mihail Sebastian
“Neortodox. Scandalul pe care l-am provocat renunțând la rădăcinile mele hasidice” de Deborah Feldman. M-au impresionat memoriile autoarei care povestește cum a crescut într-o comunitate hasidică rigidă. Cartea este tulburătoare.
Jules Renard-Jurnal
"A trăi pentru a-ți povesti viața", Gabriel Garcia-Marquez
Calatoria catre Sine- Irvin Yalom
Nebiruita flacără a vieții - de Anna Kretzulescu-Lahovary
"Jurnalul fericirii", de Nicolae Steinhardt
Jules Renard-Jurnal
Jurnalul unei ființe greu de mulțumit, Jeni Acterian
Annie Bentoiu - Timpul ce ni s-a dat
Annie Bentoiu - Timpul ce ni s-a dat
Poveste a mea - Michelle Obama
Tara Westover - Învățare
Eu sunt Malala - Malala Yousafzai, Christina Lamb
Zodia cancerului de Radu Vancu
Tara Westover - Invatare
Tara Westover “Invatare”
"Prizoniera in Teheran" de Marina Nemat
Cem mai mult si mai mult mi-a placut Jeni Acterian, Amintirile unei fete cuminti.
"Vând kilometri" scrisă de Mihai Barbu
Elyn R. Saks - Centrul nu se mai poate susține
ULTIMUL INTERVIU DE Hannah Arendt
Fără dubii - "Jurnal", Mihail Sebastian.
Jurnalul Annei Frank
Oliver Sacks - "In miscare. O viata”
Jurnalul Annei Frank
Jurnalul Annei Frank
Irvin Yalom - Calatoria catre sine
Nebiruita flacără a vieții de Anna Kretzulescu-Lahovary
Jurnalul lui Mircea Eliade
"Jurnalul" lui Mihail Sebastian este cea mai frumoasă carte de memorialistică pe care am citit-o. Mulțumim mult pentru concurs!
Jurnalul unei fete greu de mulțumit - Jeni Acterian
Michael Caine Arta de a asculta
Tara Westover- Invatare
Nebiruita flacără a vieții de Anna Kretzulescu-Lahovary
Recunoștință de Oliver Sacks. Cartea sa de adio.
M eliade, memorii
Jurnalul Annei Frank
Dulcele bar de J.R. MOEHRINGER ❤️
Mindy Kaling - Why not me
Irvin Yalom-Calatoria catre sin
Bertrand Rusell - Autobiografia lui Bertrand Rusell
Oliver Sacks - "In miscare. O viata"
Viața după Auschwitz-Eva Schloss, Karen Bartlett.
"Refugiul" de Corrie ten Boom
Calatoria catre sine - Irvin Yalom
Dulcele bar, J.R. MOEHRINGER
Memorii- Mircea Eliade
Povestea mea-Michelle Obama
Mihail Sebastian-Jurnal, Jeni Acterian-Jurnalul unei fiinte greu de multumit
Prea mandra, prea fragila. Romanul Mariei Callas, Alfonso Signorini
Irvin Yalom - Calatoria catre sine
Mircea Eliade - "Memorii"
Calatoeie catre sine de Irvin Yalom m-a facut sa vreau sa citesc si altw mwmorii
Jurnal trist - Katherine Mansfield
Michelle Obama-Povestea mea
Mircea Eliade - Memorii
Souad. Arsa de vie
Romanul adolescentului miop
Desi nu am citit prea multe astfel de carti, m-a atras extraordinar de mult Ca motorul unui Ford din 1931 de Nora Iuga. Libertatea de care da dovada in exprimare este pur si simplu eliberatoare si inaltatoare.
“Călătoria către sine. Memoriile unui psihiatru” de Irvin D. Yalom
"Iepurele cu ochi de chihlimbar. O misterioasă moştenire de familie", Edmund de Waal
Mircea Eliade - Memorii
Tara Westover- Învățare (Educated).
"Necredincioasa" de Ayaan Hirsi Ali mi s-a părut cutremurătoare.
Dalai Lama - Libertate în exil
Annie Bentoiu - Timpul ce ni s-a dat
Oana Pelea Jurnal
Radu Vancu cu "Raul" m-a marcat profund prin sinceritate si inteligenta.
Oliver Sacks - In miscare. O viata
Marin Preda, Jurnal intim
Mircea Eliade - Memorii 1907-1960
O carte foarte buna, recomand!
Psihologia
Neurostiinta
Matematica
Psihologia
Neurostiinta
Fizica
Neuroștiința
E greu sa aleg doar una. As zice geografia, dar imi plac la fel de mult: paleontologia, arheologia, antropologia, botanica, zoologia.
Fizica, cea cuantica. Cercetarea mi se pare fascinanta…
Neurostiinta
Psihologia
Astronomia
Psihologia și geografia
Neuropsihiatria
Psihologia
Biologia
Sociologie
Psihologia
Neuroștiința educației
Stiinta preferata este si va ramane muzica
Trebuie numai una? :) Psihologia (cu toate ramurile conexe).
Psihologie
Psihologia
Psihologia :)
Biologia
Fizica
Psihologia
Neurostiintele
Neurostiinte
Lingvistica
Biofizica
Astronomie
Zoologia
Astronomia
Medicina
Geografia
Biologia
Hematologia
Paleontologia
Botanica
Neuroștiințele.
Universul
Psihologia.
Psihologia
Biologia, pe care am ales-o ca vi.itoare profesie pe când eram în clasa a VI-a. Acum, după 40 de ani ca biolog, cu siguranță aș face aceeași alegere. Este foarte important, pentru sănătatea fizică și comfortul psihic, să faci în viață ceea ce îți place, să te trezești dimineața cu bucuria că vei merge la muncă, alături de oameni dragi care gândesc și simt la fel ca tine
Psihologia
Neurostiintele
Matematica
Antropologia
Geografia.
Psihologia
Neurostiinte cognitive
Psihologie
Neuroștiință
Antropologia
Psihologia
biologia
Antropologia
Stiinta mea preferata este antropologia
Arheologia
Neuroștiintele, psihologia
Psihologia
Neurostiintele
FIZICA
Medicina. De ce? Pentru că fără ea, omenirea ar fi mult mai lipsită de speranță.