• „Pentru că fiinţele puternice şi irezistibile sunt întotdeauna tolerante, răbdătoare şi înţelegătoare” - Alexandru Paleologu

Vrăjitorul din Era Glaciară - Mary Pope Osborne

<i>Vrăjitorul din Era Glaciară</i> - Mary Pope Osborne

Portalul Magic#7. Vrăjitorul din Era glaciară
Întorcându-se de la cursul de înot, Jack și Annie se duc iar în căsuță, doar în costume de baie. Cartea pe care o descoperă deschisă este despre Era glaciară și, ajungând în acele timpuri, nimeresc întâi într-o peșteră a marelui urs de cavernă, iar apoi în peștera unor oameni de Cro-Magnon, unde găsesc haine potrivite care să le țină de cald, dar și ciudate picturi reprezentând animale preistorice. Când cad într-o capcană, un vrăjitor purtând o mască ciudată îi ajută să iasă și le dăruiește un misterios fluier din os de mamut.
Extrem de apreciate de părinți, de profesori, dar mai ales de copii, cărțile din seria Portalul magic, ale celei mai populare autoare americane Mary Pope Osborne, au realizat un lucru cu adevărat magic: i-au făcut pe foarte mulți copii între șase și doisprezece ani să fie pasionați de lectură, înaripându-le imaginația. Tocmai de aceea Portalul magic a ajuns să ocupe locul întâi în topul celor mai citite cărți din lume. Vândute în zeci de milioane de exemplare, aceste cărți au devenit lecturi suplimentare obligatorii în cele peste 50 de țări în care au fost traduse.
Jack și sora lui mai mică, Annie, călătoresc în timp și spațiu dintr-o căsuță secretă, plină cu cărți, descoperită într-un copac fabulos. Fiecare carte deschisă îi face să treacă într-o altă lume, ca printr-un portal magic, oferindu-le astfel prilejul să devină ei însiși personajele unor aventuri pe parcursul cărora vor întâlni creaturi uimitoare, personaje și realități din epoci istorice diferite.
Cărțile din seria Portalul magic sunt de fapt un pretext epic de a lărgi cunoașterea și inteligența copiilor, de a le oferi informații surprinzătoare pentru ei din lumea de azi, de ieri și de mâine. (©Editura Paralela 45) Cristina Miron


Traducere
4 din 6
Poveste
4 din 6
Scriitură
3 din 6
Documentare
4 din 6
Grafică
2 din 6
Calitatea imaginilor
3 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu