• „E mai folositor să ştii să asculţi decât să ştii să vorbeşti” - Anonim

Victimă fără chip - Stefan Ahnhem

<i>Victimă fără chip</i> - Stefan Ahnhem

Inspectorul criminalist Fabian Risk a părăsit Stockholmul împreună cu soţia sa, Sonja, şi cei doi copii ai lor, pentru a începe o viaţă nouă în oraşul natal, Helsingborg. Deşi şi-a planificat o vacanţă de şase săptămâni înainte de a începe lucrul la noul loc de muncă din cadrul Brigăzii Omucideri a poliţiei, după doar câteva ore de la sosire este rugat să investigheze o crimă de o violenţă extremă. Corpul lui Jörgen Pålsson, unul dintre colegii de clasă ai lui Risk, a fost descoperit cu ambele mâini tăiate. Curând sunt găsite cadavrele altor colegi, iar Risk se vede angrenat într-o cursă contracronometru: vor putea prinde criminalul înainte ca acesta să ucidă întreaga clasă?
„Un roman grandios şi ambiţios care anunţă apariţia unui nou autor de succes în galaxia scriitorilor suedezi de romane poliţiste.” (Daily Mail, Marea Britanie)
„Ahnhem încurajează compasiunea cititorului pentru ucigaşul în serie, înfăţişându-l nu ca pe un criminal, ci ca pe o victimă. În plus, ucigaşul este atât de inteligent, încât veţi spera că va reuşi să-şi ducă la bun sfârşit planul său sângeros.” (Knack, Olanda)
„Mai înfricoşător decât Jo Nesbø, mai întunecat decât Stieg Larsson.” (Tony Parsons) (©Editura Litera) Traducere: Dana‑Ligia Ilin.


Scriitură
5 din 6
Poveste
4 din 6
Redactare
6 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

5 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu