• „Bucuria este semnul că viaţa a reuşit” - Henri Bergson

Un gentleman de ocazie - Sebastian Barry

<i>Un gentleman de ocazie</i> - Sebastian Barry

Jack McNulty este un „gentleman de ocazie”, un irlandez a cărui înrolare în armata britanică în al Doilea Război Mondial nu a fost niciodată permanentă. Aflat în Accra, Ghana, în 1957, își scrie povestea vieții, trecând în revistă evenimentele extraordinare al căror martor a fost. O viață petrecută în război și în călătorii în jurul lumii – ca soldat în al Doilea Război Mondial, inginer, observator al ONU. Însă amintirea care cântărește cel mai mult în inima lui este cea a frumoasei, dar instabilei Mai Kirwan și a căsniciei lor zbuciumate, care i-a sfâșiat inima.
Un gentleman de ocazie, romanul lui Sebastian Barry, de două ori finalist la Premiul Man Booker, este povestea remarcabilă a încercării unui om de a accepta realitățile tragice ale propriului trecut.
„Fascinant și emoționant, acest roman este dovada că Sebastian Barry e unul dintre cei mai buni romancieri ai noștri – îndrăzneț, generos și uman.” (John Banville)
„O poveste profund emoționantă despre curaj și fidelitate.” (J.M. Coetzee)
„Acest roman este o elegie – nu pentru un gentleman de ocazie, ci pentru soția sa... Ca și cum o scriere bună ar putea avea forța de a salva o căsnicie sau ar conține secretul fericirii... O carte rară și sfâșietoare.” (Observer)
„Fără îndoială, cel mai mare romancier irlandez în viață.” (Irish Times) (©Editura Litera) Traducere: Virgil Stanciu.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu