• „Timpul există ca toate lucrurile să nu se petreacă deodată în același timp” - Albert Einstein

Ultima zăpadă - Allen Eskens

<i>Ultima zăpadă</i> - Allen Eskens

Viața lui Joe Talbert n-a fost niciodată fericită. Are un frate autist, alături de care ar fi putut trăi liniștit, dacă mama lor n-ar fi fost alcoolică și n-ar fi avut o pasiune pentru jocuri de noroc și bărbați nepotriviți. Printre cursuri și joburi part-time, ultimul lucru care-i lipsește este un proiect pentru facultate: trebuie să scrie o biografie într-un timp foarte scurt. Așa întâlnește un veteran de război, acuzat și închis pentru crimă cu treizeci de ani în urmă, aflat acum pe moarte într-un azil pentru bătrâni. Cine este cu adevărat necunoscutul acesta al cărui destin pare să-i fi fost dintotdeauna potrivnic?
Dacă un om șoptește numele ucigașului său în clipa morții, faptul e o dovadă acceptată, fiindcă există convingerea - și e de înțeles - că un muribund nu vrea să-și dea sufletul cu o minciună pe buze.
„Debutul literar al lui Eskens este povestea profundă a unui tânăr care poartă pe umeri o povară prea mare pentru vârsta sa.” (Kirkus Reviews)
„Eskens echilibrează cu abilitate suspansul electrizant cu o poveste plină de umanitate despre curaj și justiție pornită pe căi greșite, pe fundalul unei ierni geroase din Minnesota.” (crimefictionlover.com) (©Editura Paladin) Traducere: Ana-Veronica Mircea.


Scriitură
5 din 6
Poveste
5 din 6
Redactare
6 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

5 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu