• „Cine nu a găsit prilejul în sine nu găsește nici în jurul său marile prilejuri” - Constantin Noica

Ultima dorință (Prima parte din seria „The Witcher”) - Andrzej Sapkowski

<i>Ultima dorință (Prima parte din seria „The Witcher”)</i> - Andrzej Sapkowski

Romanul este povestea lui Geralt, un vânător cu păr alb şi ochi pătrunzători, cu puteri magice, elixire fermecate şi gânduri necurate. Vânătorul este. un luptător periculos şi un asasin fără milă. Iar victimele sunt alese pe sprânceană. Cutreierând ţinuturi de poveste, ucigaşul descoperă la fiecare pas că aparenţele sunt înşelătoare: nu oricine pare monstruos e un monstru şi nu orice basm e o feerie cu zâne. Regi incestuoşi, duhuri răzbunătoare, fecioare crude, harpii îngrozitoare şi vampiri fără vlagă îi ies tot timpul în cale. şi adesea nu sunt ceea ce par. Cartea a stat la baza jocurilor video „The Witcher”, cu milioane de fani în toată lumea. Primul joc video „The Witcher” s-a lansat în 2007 şi a fost un succes imediat, la fel continuarea din 2011, iar partea a treia s-a lansat anul acesta în luna mai şi a atins recordul de 1 milion de precomenzi. (©Editura Nemira) Traducere: Mihaela Fiscutean.


2 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Klawz 07-08-2015 19:46

    Daca asa suna prezentarea, nici nu vreau sa ma gindesc cum suna traducerea.The Last Wish nu este un roman, este o colectie de nuvele iar descrierea personajului este, hm, cel putin inexacta (se vede ca cine a facut-o nu a citit cartea si l-a durut la basca de ce iese) si foloseste un vocabular de elev de scoala primara (ochi pătrunzători, gânduri necurate, asasin fără milă, vampiri fără vlagă :)))) asta cu vampiri fara vlaga e geniala). In plus, coperta e oribila, ieftina.Pacat.PS. Am vrut sa scriu pe site la Nemira, dar nu merge in momentul asta.

    Raspunde
  2. Laura Câlțea 09-08-2015 18:16

    M-ai pus pe gânduri :)) Eu nu auzisem de seria asta, nici de carte, nici de joc, însă m-a făcut curioasă. O să mă documentez mai atent și le transmit mesajul tău și celor de la editură ;)