• „Pentru că fiinţele puternice şi irezistibile sunt întotdeauna tolerante, răbdătoare şi înţelegătoare” - Alexandru Paleologu

Uite cum stă treaba - Joan Didion

<i>Uite cum stă treaba</i> - Joan Didion

„Fiecare frază a lui Joan Didion este o minune a gândirii magice.” (The Guardian)
Alcătuit din douăsprezece eseuri inedite din perioada 1968–2000, volumul Uite cum stă treaba urmărește subiecte diverse: presa vremii („problema nu este dacă să crezi informația, ci dacă o găsești”), fantezistul domeniu San Simeon („Odată ce un loc devine accesibil ochilor... nu mai este accesibil imaginației...”) sau dacă să-ți faci sau nu studiile superioare la Stanford. În „De ce scriem”, Joan Didion cântărește actul scrisului: „Scriu doar din motivul de a afla ce gândesc, la ce mă uit, ce văd și ce înseamnă”. De la admirația sa pentru fraza lui Hemingway la povestea Marthei Stewart, a cărei istorie „le-a dat curaj femeilor din țara asta, chiar dacă a devenit o amenințare la adresa bărbaților”, eseurile lui Joan Didion sunt rodul unei observații acute, al mirării, al incisivității și clarviziunii.
„O martoră a adevărurilor inevitabile ale epocii noastre.” (The New York Times Book Review)
„Un aspect particular al marii literaturi de nonficțiune scrise de Joan Didion este că are puterea metaforică a marii ficțiuni.” (Hilton Als)
„Volumul lui Joan Didion dezvăluie o scriitoare aflată înaintea vremurilor sale.” (The Washington Post)
„Joan Didion este o cronicară a vremurilor noastre, o scriitoare care dizolvă iluziile contemporanilor săi pentru a dezvălui o realitate dură într-un stil aparte.” (Time)
„Proza lui Joan Didion rămâne unică. Poate subiectele pe care ea la abordează nu sunt noi, dar perspectiva scriitoarei este cu totul diferită de a celorlalți.” (The Los Angeles Magazine)
(©Editura Pandora M) Traducere: Bertha Savu.


Scriitură
4 din 6
Poveste
3 din 6
Redactare
6 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu