• „Quand on n’aime pas trop, on n’aime assez” - Bussy-Rabutin

Uitare - Arnaldur Indriðason

<i>Uitare</i> - Arnaldur Indriðason

Islanda, anul 1979. Războiul Rece e în plină desfășurare. Într-o lagună îndepărtată, în lumina fantomatică, se zărește trupul unui înecat. La kilometri depărtare, un hangar uriaș pentru aeronave se înalță în spatele gardului care înconjoară o bază militară a Statelor Unite. Un zgomot înfiorător se aude în clipa în care un bărbat se prăbușește de pe o platformă înaltă. Oare e vorba despre o crimă? Însărcinați să o investigheze, detectivii Erlendur și Marion descoperă în același timp că e posibil ca baza militară să ascundă infracțiuni dintre cele mai grave. În paralel, Erlendur, aflat la început de carieră, este preocupat şi de cazul unei fete dispărute cu foarte mulţi ani în urmă, caz rămas nerezolvat. Ce preț va trebui să plătească Erlendur pentru a soluționa aceste două enigme care îl afectează profund?
„Indriðason introduce în romanele sale elemente din tradiționala saga islandeză, cum ar fi consecințele unor fapte sângeroase, care afectează generații în șir.” (The Guardian)
„Arnaldur Indridason este un autor atipic de crime fiction. Crimele despre care scrie nu sunt atât de atroce. Răufăcătorii lui nu sunt excesiv de violenți, nici victimele atât de ieșite din comun. Iar detectivul său este atât de retras, încât e aproape asocial.” (The New York Times) (©Editura Trei) Traducere: Monica Vlad.


Scriitură
4 din 6
Poveste
4 din 6
Redactare
4 din 6
Traducere
4 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu