• „Vous connaissez depuis longtemps ce que j'ai voulu établir, le droit de tout oser” - Paul Gauguin

Tot ce nu ţi-am spus - Celeste Ng

<i>Tot ce nu ţi-am spus</i> - Celeste Ng

Lydia este copilul favorit al lui Marilyn şi al lui James Lee; o fată care a moştenit ochii albaştri luminoşi ai mamei şi părul negru întunecat al tatălui. Părinţii ei sunt hotărâţi ca Lydia să realizeze visurile pe care ei nu au putut să şi le împlinească – Marilyn îşi doreşte ca fiica ei să devină medic, mai degrabă decât o gospodină; James vrea ca Lydia să fie populară la şcoală, o fată cu o viaţă socială bogată şi aflată în centrul tuturor petrecerilor. Dar Lydia este supusă unor mari presiuni, care nu au nimic de-a face cu viaţa într-un orăşel din Ohio, în anii ’70. Tatăl ei este un american născut din prima generaţie de imigranţi chinezi, iar etnia lui, şi a ei, îi face să fie remarcaţi oriunde. Când trupul neînsufleţit al Lydiei este găsit în lacul din localitate, James este consumat de vinovăţie şi porneşte pe un drum nesăbuit care i-ar putea distruge căsnicia. Marilyn, devastată şi răzbunătoare, este hotărâtă să facă pe cineva răspunzător, cu orice preţ. Fratele mai mare al Lydiei, Nathan, este convins că Jack, băiatul rău din vecini, este implicat într-un fel. Însă cea mai tânără membră a familiei – Hannah – este cea care observă mult mai mult decât poate vedea oricine şi ar putea fi singura care ştie ce s-a întâmplat cu adevărat.
„Excelent... un debut desăvârşit... îţi sfâşie inima... „Tot ce nu ţi-am spus” este un roman antrenant ce aruncă o lumină puternică asupra secretelor care au ţinut o familie de americani împreună şi care, în cele din urmă, sfârşesc prin a o destrăma.” (Los Angeles Times)
„Ng se mişcă cu graţie înainte şi înapoi în timp, după tragedie şi în trecutul îndepărtat, precum şi în conştiinţa fiecărui membru al familiei, creând o serie de mistere şi revelaţii care conduc la întrebarea iniţială: ce s-a întâmplat cu Lydia?” (Los Angeles Review of Books) (©Editura Litera) Traducere: Adriana Bădescu.


Documentare
5 din 6
Scriitură
5 din 6
Poveste
4 din 6
Redactare
5 din 6
Traducere
5 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu