• „Bucuria este semnul că viaţa a reuşit” - Henri Bergson

Ținutul nomazilor. Cum să supraviețuiești în America secolului 21 - Jessica Bruder

<i>Ținutul nomazilor. Cum să supraviețuiești în America secolului 21</i> - Jessica Bruder

De pe câmpurile de sfeclă de zahăr din Dakota de Nord până la campingurile din California și programul CamperForce al companiei Amazon, angajatorii americani au descoperit un nou rezervor de forță de muncă ieftină: persoanele în vârstă, fără locuințe stabile. Cu venituri mici și adesea împovărate de ipoteci, victimele invizibile ale crizei economice au pornit cu zecile de mii la drum, în rulote și dube, formând o adevărată comunitate de nomazi.
Într-un vehicul cumpărat la mâna a doua botezat „Van Halen”, Bruder a pornit la drum ca să-și cunoască mai bine personajele, oameni din toate categoriile sociale. Însoțindu-le prin diverse locuri de muncă sezoniere, ea spune o poveste convingătoare și emoționantă despre o zonă întunecată a economiei americane, dar ilustrează și forța și creativitatea extraordinare ale acestor americani tipici care, pentru a putea supraviețui, au fost nevoiți să-și mute casa pe roți și să străbată America în lung și-n lat.
„Uluitoare și minunat scrisă… genială și de neuitat.” (New York Times Book Review)
„O carte devastatoare și plină de dezvăluiri.” (Washington Post)
„O mostră de prim rang de jurnalism participativ.” (San Francisco Chronicle)
„Cercetarea făcută de Bruder ar trebui să-i intereseze pe toți cei cărora le pasă de viitorul locurilor de muncă, al comunității și al sistemului de pensii.” (Pacific Standard) (©Editura Litera) Traducere: Mihaela Apetrei.


Traducere
6 din 6
Redactare
6 din 6
Poveste
4 din 6
Scriitură
4 din 6
Documentare
6 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu