• „...noi siamo tutta la storia, non solo quel personaggio” - Alessandro Baricco

The Mastermind. Droguri. Imperiu. Crimă. Trădare. Incredibila vânătoare a celui mai prolific infractor high tech - Evan Ratliff

<i>The Mastermind. Droguri. Imperiu. Crimă. Trădare. Incredibila vânătoare a celui mai prolific infractor high tech</i> - Evan Ratliff

Începutul a însemnat o vânzare online de medicamente, care a furnizat analgezice de sute de milioane de dolari. În scurt timp, totul s-a transformat într-un conglomerat multinațional al criminalității odioase. Iahturi cu cocaină de 100 de milioane de dolari. Ascunzători în Hong Kong, cu lingouri de aur. Transporturi de metamfetamină din Coreea de Nord. Trafic de arme cu Iranul. Mercenari în Somalia. Echipe de asasini în Filipine. Omul din spatele tuturor acestor lucruri a fost Paul Calder Le Roux – un programator solitar, devenit un infractor genial și un cap al criminalității.
Timp de cinci ani, Administrația Antidrog s-a jucat în toată lumea de-a șoarecele și pisica cu Le Roux, care genera teroare și haos. De fiecare dată când se apropia de el, reușea să fugă. A fost nevoie de o investigație amănunțită și de o trădare fulminantă pentru a-l prinde. Iar când a fost prins, povestea a luat o nouă întorsătură, Le Roux trădându-și oamenii.
Evan Ratliff s-a străduit patru ani să rezolve acest puzzle complicat, mergând în jurul lumii pe urmele imperiului lui Le Roux și ale lacheilor săi, realizând sute de interviuri și parcurgând mii de documente. Rezultatul este povestea fără precedent a unui cap al criminalității, construită cu ajutorul erei digitale și dedicată acesteia.
„Printr-o muncă neobosită și curajoasă, jurnalistul de investigații Evan Ratliff a scos la iveală o lume plină de gangsteri high tech, de capi ai rețelelor de trafic de droguri, de trădători și de asasini cu sânge rece. Povestea este pe cât de fascinantă, pe atât de înspăimântătoare și vă va ține cu sufletul la gură.”(David Grann)
„Dacă adevărul este mai straniu decât ficțiunea, atunci The Mastermind este cea mai adevărată carte pe care o veți citi în acest an. Singurul lucru care poate fi anticipat este rapiditatea cu care veți da paginile.” (Noah Hawley)
(©Editura Publica) Traducere: Adina Avramescu.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu