• „Femeilor le plac bărbații tăcuți. Li se pare că le ascultă” - Marcel Achard

Țara zăpezilor - Sebastian Faulks

<i>Țara zăpezilor</i> - Sebastian Faulks

1914. Jurnalistul aspirant Anton Heideck soseşte la Viena, unde o cunoaşte pe Delphine, o femeie cu multe secrete. Anton este fermecat de strălucirea primei iubiri, când ţara lui intră în război cu ţara ei.
1927. Pentru Lena, viaţa într-un mic orăşel fusese limitată şi lipsită de afecţiune. Când aventura ei cu un tânăr avocat se destramă, pleacă să-şi ia în primire postul la un sanatoriu dintr-un ţinut acoperit de zăpadă – Schloss Seeblick.
1933. Anton este trimis să scrie despre misteriosul Schloss Seeblick. În locul acesta, pe malul unui lac argintiu, unde suferinţa umană îşi expune rădăcinile dureroase, doi oameni se întâlnesc ca şi cum ar fi pentru prima dată.
„Fascinant... impecabil documentat... În miezul acestei poveşti tulburătoare şi întunecate nu se află politica, ci psihologia. Mai precis, teoriile bulversante de la începutul secolului XX asupra minţii umane.” (THE TIMES)
„Un roman frumos şi profund inteligent scris de un autor care pune în echilibru marile idei cu emoţiile umane. Meditativ, plin de nostalgie şi de înţelepciune.” (ELIZABETH DAY)
„E minunat, minunat! Un roman plin de mister, o poveste de dragoste, o meditaţie asupra memoriei, suferinţei şi pierderii, incursiuni înainte şi înapoi în timp.” (TOM HOLLAND) (©Editura Litera) Traducere: Petru Iamandi.


Documentare
6 din 6
Scriitură
5 din 6
Poveste
4 din 6
Redactare
6 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu