• „Cine fuge de suferință, matematic ratează fericirea” - Alexandru Paleologu

Superuman. Viața la limitele capacității mentale și fizice - Rowan Hooper

<i>Superuman. Viața la limitele capacității mentale și fizice</i> - Rowan Hooper

Cartea scrisă de biologul evoluţionist Rowan Hooper este o cercetare impresionantă a unor abilităţi umane ieşite din comun şi o reflecţie asupra potenţialului uman pe care ne lasă acestea să îl întrevedem.
În 1997, un alergător de cursă lungă pe nume Yiannis Kouros a alergat 302 kilometri în 24 de ore. Akira Haraguchi, un japonez în vârstă de 60 de ani din Tokyo, poate să recite primele 100 000 de zecimale ale numărului pi. John Nunn a fost admis la Oxford University la 15 ani, fiind cel mai tânăr student din ultimii 500 de ani. În urma unui atac comis de fostul ei soţ, Carmen Tarleton a rămas cu răni pe 80% din corp. Unul dintre chirurgii care au operat-o a spus că rănile ei „nu se compară cu nimic din ce am văzut”. După trei luni în care a stat în comă, după numeroase grefe de piele şi un transplant de față reuşit, Tarleton și-a revenit și în prezent este speaker motivaţional.
Ce înseamnă să ai abilităţi excepţionale? Şi de ce este nevoie pentru a ajunge acolo? De ce unele persoane reuşesc lucruri măreţe, iar altele, nu, în ciuda eforturilor lor? Ce potenţial are specia umană? Biologul evoluţionist Rowan Hooper are răspunsuri la aceste întrebări. În Superuman acesta devine un ghid al realizărilor umane de excepţie – pornind de la interviuri cu „superoameni” şi cu cei care au studiat cazurile lor, Hooper analizează factorii psihologici şi genetici ai performanţei de excepţie. Studiile lui sunt motivante şi diverse, dezvăluind realizări care implică anduranţă, putere, inteligenţă şi memorie. Superuman este o celebrare fascinantă, revelatoare şi motivantă pentru oricine a simţit vreodată că ar putea să facă ceva ieşit din comun, pentru cei care vor să aibă succes şi pentru oricine este interesat de posibilităţile grandioase ale umanităţii. (©Editura Publica) Traducere:


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu