• „Învăţat se cheamă un om care e bucuros să tot înveţe” - Nicolae Iorga

Străbunicul meu, Emil Racoviță - Andreia Petcu

<i>Străbunicul meu, Emil Racoviță</i> - Andreia Petcu

Emil Racoviță a fost primul român care a ajuns în Antarctica în urmă cu aproape 120 de ani.
Cartea spune povestea Mariei, o fetiță care pornește într-o călătorie imaginară pe urmele străbunicului ei, Emil Racoviță. Maria se întâlnește cu pinguinii, focile, balenele și orcile – animalele pe care le-a studiat străbunicul – și descoperă lucruri noi despre vântoasa Antarctică.
Sub forma poveștii, copiii vor afla informații despre animalele de la Polul Sud, despre expediția la care a participat Racoviță și despre nava Belgica.
Povestea fantastică a Mariei și a străbunicului său a fost imaginată de Andreia Petcu. Andreia este de formație biolog, are un doctorat în energetică și iubește știința, așa cum a iubit-o și Emil Racoviță. De zece ani susține ateliere de educație pe teme științifice pentru copii, pornind de la povești și experimente. Aceasta este prima carte scrisă de Andreia.
Cartea a fost ilustrată prin tehnica linogravurii de artistul Eugen Berlo, care debutează acum ca ilustrator de carte. Eugen Berlo a studiat matematica și arhitectura și are o susținută activitate de pictor și sculptor. (©Editura Frontiera)


Calitatea imaginilor
6 din 6
Grafică
6 din 6
Documentare
6 din 6
Scriitură
5 din 6

Nota mea

5 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu