• „Adevărații purtători de frumusețe sunt, pentru mine, întotdeauna ceilalți” - Mihai Măniuțiu

Spuneţi-mi Zebra - Azareen Van der Vliet Oloomi

<i>Spuneţi-mi Zebra</i> - Azareen Van der Vliet Oloomi

Zebra este ultimul descendent al familiei Hosseini, o familie de Autodidacți, Anarhiști și Atei, fiecare refugiindu-se generație de generație în literatură, pentru a rezista regimului opresiv iranian. Rămânând singură într-o Americă ostilă față de refugiați, Zebra pornește după moartea tatălui ei înspre Barcelona, în Marele Tur al Exilului, dorind să refacă în sens invers traseul parcurs când era copil, din Iran înspre America. Singurul lucru pe care îl are ea în minte este lecția oferită de tatăl ei: Nu iubi nimic în afară de literatură.
„Într-un stil complex și umoristic, Van der Vliet Oloomi redă eforturile inteligente și pline de ghinion ale Zebrei, într-un roman picaresc, tragicomic, a cărui logică fervidă și stranietate cerebrală amintesc de cărțile lui Bolaño și Borges.” (The New York Times Book Review)
„Ce fac Argonauții lui Maggie Nelson pentru tema genului și a sexualității face și Spuneți-mi Zebra pentru experiența exilului.” (The Los Angeles Review of Books) (© Editura Paralela 45) Traducere: Alexandra Turcu.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu