• „Unde-i multă ezitare e greu de ştiut momentul potrivit” - Pindar

Spre Polul Sud - Emil Racoviță

<i>Spre Polul Sud</i> - Emil Racoviță

La sfârșitul secolului XIX, Emil Racoviță era invitat să participe ca naturalist la expediția belgiană condusă de Adrienne de Gerlache. Expediția se îndrepta spre Antarctica și își propunea să petreacă acolo un an de zile pentru a face cercetări științifice.
Întors din Antarctica, Emil Racoviță a povestit tuturor aventuroasa expediție. Scurtă și scrisă în ritm alert, cartea Spre Polul Sud este o excelentă incursiune în lumea exploratorilor, așa cum se văd ei înșiși. Recunoaștem în paginile cărții umorul hâtru al povestitorilor moldoveni și precizia naturalistului pasionat de formele de viață. Textul cărții este preluat din ediția apărută în 1968 la Editura Tineretului, dar actualizat pentru cititorul de astăzi. Supracoperta cărții funcționează ca afiș și are două fețe:
– fața 1: colaj de fotografii de arhivă din timpul expediției
– fața 2: fotografiile membrilor echipajului, harta traseului parcurs de nava Belgica și harta Strâmtorii Gerlache, realizată pentru prima dată de echipajul din care făcea parte și Emil Racoviță. (©Editura Frontiera) Cu ilustrații de Eugen Berlo.


Redactare
6 din 6
Poveste
6 din 6
Scriitură
6 din 6
Documentare
6 din 6
Grafică
6 din 6
Calitatea imaginilor
6 din 6

Nota mea

6 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu