• „Cine nu a găsit prilejul în sine nu găsește nici în jurul său marile prilejuri” - Constantin Noica

Spre marginea luminoasă a lumii - Eowyn Ivey

<i>Spre marginea luminoasă a lumii</i> - Eowyn Ivey

În iarna anului 1885, colonelul Allen Forrester, erou de război, conduce un mic grup într-o expediție considerată imposibilă: explorarea imensului și sălbaticului Teritoriu Alaska. Allen își consemnează minuțios experiențele extraordinare în speranța că jurnalele sale vor ajunge la Sophie, soția sa însărcinată, rămasă acasă, în cazul în care el nu va supraviețui. Colonelul și oamenii săi se aventurează în amonte pe râul Wolverine, descoperind o lume de o frumusețe incredibilă, dar și înfruntând primejdii pe care nu și le-ar fi putut închipui. Pe măsură ce cartografiază teritoriul și adună informații de la triburile de indieni, sfidând mereu pericolul de a muri de foame, exploratorii nu reușesc să scape de sentimentul că o forță superioară, misterioasă, le amenință permanent existența.
„O poveste minunat scrisă, amplă, plină de compasiune. Eowyn Ivey a plăsmuit o lume deopotrivă frumoasă și primejdioasă, aducătoare de necazuri, dar și de bucurii, totul într-un roman pe care cititorii nu-l vor uita prea curând.” (The Miami Herald)
„Un roman chiar mai bun decât Copila de zăpadă.” (Library Journal)
„O poveste de proporții epice în tradiția lui Melville, împărtășind anvergura și ambiția acestuia de a transfigura literar înfruntarea mitologică a omului cu natura.” (The Chicago Tribune) (©Editura Polirom) Traducere: Veronica D. Niculescu


Traducere
6 din 6
Poveste
6 din 6
Scriitură
6 din 6
Documentare
6 din 6

Nota mea

6 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu