• „Trebuie să vă obișnuiți cu viața și să învățați să râdeți” - W.A. Mozart

Soldaţii de zinc - Svetlana Aleksievici

<i>Soldaţii de zinc</i> - Svetlana Aleksievici

În 1989, Svetlana Aleksievici a îndrăznit să încalce unul dintre ultimele mari tabuuri ale imperiului sovietic: mitul războiului din Afganistan, al soldatului „internaționalist” care ajută un popor înapoiat să construiască socialismul. Între 1979 și 1989, un milion de militari sovietici au trecut prin Afganistan, provocând aici distrugeri uriașe și rămânând ei înșiși marcați de experiența unui conflict nerecunoscut oficial. Morții erau trimiși înapoi în URSS în sicrie sigilate de zinc, în timp ce, întorși în patrie, mare parte din supraviețuitori nu s-au putut reintegra și au devenit, în ochii altora, violatori și criminali.
Soldații de zinc prezintă mărturiile emoționante ale unor participanți la război – soldați, ofițeri, asistente medicale – și ale unor mame care și-au pierdut copiii în Afganistan, într-o carte șocantă prin onestitatea ei brutală. Este o reconstituire tulburătoare și de neuitat a realității și absurdității războiului. (©Editura Litera) Traducere: Justina Bandol.


1 Comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Bibliotecarul de Serviciu 25-07-2016 16:52

    Buna ziua,Daca doriti sa descarcati gratuit carti în format PDF, EPUB si MOBI, va invit sa vizitati http://bibliotecasecoluluixxi.blogspot.ro/.În fiecare saptamâna sunt încarcate 5 titluri noi.Va doresc lectura placuta!

    Raspunde