• „Nimeni nu-ţi poate procura un sentiment de inferioritate fără consimţirea ta” - Eleonor Roosevelt

Singura poveste - Julian Barnes

<i>Singura poveste</i> - Julian Barnes

„Cei mai mulți dintre noi au de spus o singură poveste. Asta nu înseamnă că ni se întâmplă un singur lucru în viață – se petrec nenumărate întâmplări, pe care le transformăm în nenumărate povești. Însă una singură contează cu adevărat, pe una singură merită până la urmă s-o spui. Ceea ce urmează e povestea mea.” (Julian Barnes)
O vară din anii ’60, undeva la sud de Londra. Când se întoarce de la facultate, Paul îi face pe plac mamei și se duce la tenis. Acolo e Susan: caldă, încrezătoare, ironică, soție și mamă a doi copii. Evident, iubirea lor este unică și irepetabilă. Peste zeci de ani, el privește înapoi la povestea lor și la eșecul ei, știind că memoria ne joacă feste și ne surprinde.
„Un roman profund emoționant și o analiză a suferinței din iubire (...). Revizitand fluxul și refluxul unei pasiuni, Julian Barnes pune în lumină legătură dintre un om bătrân și propriul lui sine.” (Publishers Weekly) (©Editura Nemira) Traducere: Radu Paraschivescu.


Scriitură
5 din 6
Poveste
4 din 6
Redactare
4 din 6
Traducere
5 din 6

Nota mea

4 din 6

Articol

„Singura poveste”, cel mai recent roman al scriitorului britanic Julian Barnes, premiat cu Man Booker Prize pentru „Sentimentul unui sfârșit”, apare în colecția Babel a editurii Nemira, în traducerea lui Radu Paraschivescu.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu