• „Consecințele mâniei sunt mult mai grave decât cauzele ei” - Marc Aureliu

Shylock este numele meu - Howard Jacobson

<i>Shylock este numele meu</i> - Howard Jacobson

Lansată în 2015 la inițiativa editurii britanice Hogarth și preluată deja în 28 de țări, această serie propune revizitarea capodoperelor shakespeariene de către scriitori de faimă internațională, care le reimaginează pentru secolul XXI. Iarna, un cimitir, Shylock. În această nouă, provocatoare interpretare a Neguţătorului din Veneţia, Shylock apare deopotrivă ca un personaj de sine stătător, dar şi ca proiecţie a conştiinţei lui Strulovitch, un abil negustor de artă. Dialogurile spumoase, de un umor amar dintre cei doi reprezintă motorul ascuns al romanului, mai ales în secvențele în care dezbat probleme fierbinţi ale contemporaneităţii: ce înseamnă să fii evreu sau să fii numit astfel de ceilalți, modificarea relațiilor dintre părinți și copii sau cum se manifestă dragostea în interiorul familiei. „Howard Jacobson este în acest roman un autor mai profund şi mai amuzant decât contemporanii săi Martin Amis sau Salman Rushdie.” (Independent on Sunday) (©Editura Humanitas Fiction) Traducere: Dana Crăciun.


Documentare
5 din 6
Scriitură
4 din 6
Poveste
3 din 6
Redactare
5 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

4 din 6

Articol

„Shylock este numele meu”, de Howard Jacobson, este un „Neguțător din Veneția contemporan” și al doilea primul roman din proiectul „Hogarth Shakespeare” ce propune revizitarea capodoperelor shakespeariene de către unii dintre cei mai bine cotaţi scriitori actuali.

2 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Cristina Popescu 30-01-2017 10:54

    As fi curioasa sa aflu de unde stiti ca redactarea merita 5 stelute si traducerea 6. Ati citit si traducerea in document Word, inainte de redactare?

    Raspunde
  2. Laura Câlțea 30-01-2017 11:43

    nu, nu am citit traducerea înainte de redactare. e vorba despre cum mi se pare redactarea finală. 5 înseamnă că a fost foarte bună, dar că au fost mici scăpări (virgule, litere, nume greșite etc.) nu mai țin minte ce am găsit aici.