• „Dacă soțul e înțelept, soția e ascultătoare” - proverb din Indochina

Shakespeare, lumea-i un teatru - George Banu

<i>Shakespeare, lumea-i un teatru</i> - George Banu

Shakespeare. Lumea-i un teatru este o călătorie în universul plin de contradicții al lui Shakespeare, avându-l pe George Banu ca ghid pasionat. Este o lecție de complexitate și de simplitate, o întâlnire cu teatrul și cele o mie de chipuri ale sale.
Shakespeare a scris pe zidurile celebrului Teatru Globe deviza „Lumea-i un teatru” și nu a încetat să regăsească teatrul pretutindeni, în gesturile amanților sau în deciziile regizorilor, în strategiile servitorilor sau în meditațiile înțelepților.
Antologia lui George Banu reunește pentru prima oară metafore, comparații, aforisme shakespeariene despre teatrul în viață, despre disimulare și rol, despre improvizație și reprezentație. Teatrul nu poate fi separat de om, iată ce descoperim grație acestei scânteietoare antologii, o adevărată constelație poetică. Dar antologia relevă totodată și experiența lui Shakespeare ca meșteșugar al teatrului care vorbește despre practica repetițiilor și relația cu publicul, despre seducția mercantila și înrudirea cu visul. ©Editura Nemira) Traducere: Ileana Literra, Ioana Ieronim.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu