• „Libertatea este dreptul de a nu minți” - Albert Camus

Scrisori către Vera - Vladimir Nabokov

<i>Scrisori către Vera</i> - Vladimir Nabokov

Scrisorile marelui scriitor către Vera, soția sa, pentru prima oară în volum, în limba română – cronica unei povești de dragoste de-o viață.
„Pentru Nabokov proza este totul, ea este profunzimea, energia divină.” (The New York Times)
„Aceste scrisori cuprind cele mai emoționante pasaje pe care le va scrie vreodată Nabokov, pline de viziuni când impresioniste, când extrem de detaliate asupra lumii înconjurătoare, pe care o zugrăvește că fiind dureros de frumoasă. Nabokov cel din acest volum e un scriitor care își face o misiune din a-și convinge cititoarea să coboare de pe terasa de la ultimul etaj arătându-i splendoarea lumii care a încetat cumva să mai fie o sursă de încântare.” (The Times Literary Supplement)
„Nuanțate de o imediatețe senzuală a detaliului, Scrisorile sunt mărturia extazului... Ele dezvăluie un Nabokov de o inteligență sclipitoare, cu un dar aparte pentru critica la obiect și o fascinație pentru ceea ce se situa în afară culturii sale – fie că era vorba de autobuzele Greyhound din Massachusetts sau de metroul din New York. Acum, probabil pentru prima oară, autorul rus se ivește limpede din umbrele biografilor săi.” (The Observer) (©Editura Polirom) Traducere: Veronica D. Niculescu.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu