• „Omul înțelept nu pune la încercare nici femeia, nici paharul” - proverb persan

Șarpele din Essex - Sarah Perry

<i>Șarpele din Essex</i> - Sarah Perry

Cartea anului 2016 la Waterstones.
Cartea anului 2017 la British Book Awards.
Roman nominalizat la Premiul Costă 2016 și la Baileys Women's Prize for Fiction în 2017.
După moartea soțului ei, Cora Seaborne începe o viață nouă în Colchester, un sătuc englez, în care se zvonește că miticul Șarpe din Essex, care odinioară stătea în ținutul mlăștinos, s-ar fi întors în parohia Aldwinter.
Amatoare de științe ale naturii, Cora este convinsă că ceea ce localnicii iau drept o creatură magică poate fi un exemplar dintr-o specie nedescoperită. William Ransome, vicarul parohiei locale, pe de altă parte, consideră că zvonurile sunt doar rodul lipsei de credința adevărată.
O legătură strânsă se creează între Cora și Will în ciuda diferențelor dintre ei, pe măsură ce amândoi încearcă să deslușească misterul Șarpelui din Essex.
O poveste spusă cu multă grație și inteligență, Șarpele din Essex este, înainte de toate, o carte despre dragoste și multele forme pe care ea le poate lua.
„Dacă Charles Dickens și Bram Stoker ar fi scris împreună un mare roman victorian, oare el ar fi fost mai bun decât Șarpele din Essex?” (The Guardian) (©Editura Nemira) Traducere: Ioana Văcărescu.


Documentare
6 din 6
Scriitură
6 din 6
Poveste
5 din 6
Redactare
6 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

5 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu