• „A fi liber înseamnă a gândi totul cu mintea ta” - Petre Ţuţea

Sapiens. Scurtă istorie a omenirii - Yuval Noah Harari

<i>Sapiens. Scurtă istorie a omenirii</i> - Yuval Noah Harari

O sinteză captivantă inclusiv pentru publicul larg, care reface parcursul lui Homo sapiens de la apariţia sa şi până astăzi în încercarea de a răspunde unor chestiuni încă controversate: cum a învins Homo sapiens în lupta cu celelalte specii pentru supremaţie? De ce oamenii şi-au unit forţele pentru a crea oraşe şi imperii? Cum am ajuns la lumea globalizată de astăzi şi cum ar putea arăta lumea noastră în viitor?
Spre deosebire de o istorie a lumii clasică, aceasta e mai curând o istorie a speciei umane, în care preistoria joacă un rol la fel de important ca alte epoci şi care e construită pornind de la trei momente-cheie: ceea ce autorul numeşte revoluţie cognitivă şi care asigură expansiunea şi supremaţia lui Homo sapiens, revoluţia agricolă şi numeroasele sale implicaţii, precum şi revoluţia ştiinţifică, cu ascensiunea Occidentului şi crearea lumii actuale. (©Editura Polirom) Traducere: Adrian Şerban


Grafică
4 din 6
Documentare
6 din 6
Scriitură
6 din 6
Redactare
6 din 6
Traducere
6 din 6
Calitatea imaginilor
4 din 6

Nota mea

6 din 6

Articol

Una dintre cele mai importante și mai așteptate traduceri ale anului este, fără îndoială, „Sapiens”, de Yuval Noah Harari. Publicat iniţial în Israel în 2011, volumul a devenit rapid bestseller internaţional.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu