• „Fii fericit când poţi şi suferă când trebuie” - J.W. Goethe

Sapiens. O istorie grafică. Volumul I. Nașterea omenirii - Yuval Noah Harari

<i>Sapiens. O istorie grafică. Volumul I. Nașterea omenirii</i> - Yuval Noah Harari

Primul volum al unei istorii ilustrate a omenirii având la bază bestsellerul lui Yuval Noah Harari devenit o carte-fenomen la nivel mondial.
În Nașterea omenirii, un Yuval ficțional ne invită să-l însoțim în palpitanta aventură numită istorie, cutreierând pământul alături de o sumedenie de personaje pestrițe. Ei se detașează de vacarmul lumii noastre inundate de informații, fac un pas în spate și privesc imaginea de ansamblu: istoria speciei noastre de la începuturi până astăzi. Pe parcursul explorărilor, o întrebare nu le dă pace: cum a ajuns o maimuță neînsemnată stăpâna planetei, capabilă să fisioneze atomul, să zboare pe Lună și să manipuleze codul genetic?
Formatul grafic le propune cititorilor un nou tip de explorare intelectuală și artistică a trecutului. Evoluția oamenilor este reimaginată ca un reality-show. Prima întâlnire dintre sapiens și neanderthalieni este examinată prin intermediul capodoperelor artei moderne. Extincția mamuților și a tigrilor cu dinți-sabie e repovestită ca un film polițist. Haideți să-i cunoașteți pe neanderthalieni, pe atotputernicul Doctor Fiction și pe cei mai răi criminali în serie care au existat vreodată – și să aflați de ce suntem cu toții captivi în visul unor oameni morți demult! (©Editura Polirom) Il.: David Vandermeulen, Daniel Casanave. Traducere: Lucia Popovici


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu