• „Unde-i multă ezitare e greu de ştiut momentul potrivit” - Pindar

Să urle, să ardă. Eseuri - Leslie Jamison

<i>Să urle, să ardă. Eseuri</i> - Leslie Jamison

Cu amestecul expert de memorii, critică și jurnalism pentru care Leslie Jamison a primit atât de multe aprecieri, Să urle, să ardă explorează adâncimile oceanice ale dorinței și reverberațiile obsesiei.
Câteva dintre subiectele lui Jamison sunt 52 Blue, „cea mai singură balenă din lume”, amintirile stranii dintr-o viață anterioară ale copiilor, cetățenii devotați ai unei lumi online numite Second Life, peisajul bântuit al războiului civil din Sri Lanka și un întreg muzeu dedicat rămășițelor relațiilor încheiate. De la analiza acestora, Jamison ajunge la pietre de încercare mai personale – bărbați plecați și povești de iubire frânte, căsnicia, maternitatea – în eseuri în care povestește despre escapada romantică la Las Vegas, despre cum a devenit mamă vitregă și despre cum a născut.
Comparată adesea cu Joan Didion și Susan Sontag și considerată de mulți una dintre vocile definitorii ale generației ei, Jamison își pune sub semnul întrebării propria viață cu aceeași nuanță și cu aceeași rigoare pe care le aplică subiectelor ei. Rezultatul este un memento care provoacă la gândire, despre bucuria și hrana pentru suflet care se găsesc în cele mai neașteptate împrejurări. (©Editura Publica) Traducere: Anca Bărbulescu.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu