• „Când ai un copil, ești părinte. Când ai doi, ești arbitru” - David Frost

Regina frumusetii din Ierusalim - Sarit Yishai-Levi

<i>Regina frumusetii din Ierusalim</i> - Sarit Yishai-Levi

Roman finalist la National Jewish Book Awards 2016, categoria Book Club.
Luna, mama Gabrielei, este cea mai frumoasă femeie din Ierusalim. Se pare totuși că de frumusețea și de farmecul său neîntrecut se bucură toți ceilalți, în afară de fiica ei. De când se știe, Gabrielei i-a fost greu să aibă o legătură profundă cu mama sa. Dar atunci când familia lor este lovită de o tragedie, Gabriela simte că, dincolo de frumusețe, există multe lucruri pe care mama ei le ascunde.
Disperată să înțeleagă relația lor complicată, pune laolaltă poveștile femeilor din generațiile anterioare – de la străbunica Mercada, renumita vindecătoare, la bunica Roza, care făcea menajul în casele englezilor, și până la Luna, care avea cele mai frumoase picioare din Ierusalim. Dar pe măsură ce descoperă secrete șocante, iubiri interzise și blestemul care le leagă pe toate aceste femei, Gabriela trebuie să înfrunte un trecut și un prezent mult mai complexe decât și-a imaginat.
Plasat, pe rând, în Epoca de Aur a Hollywood-ului, în zilele întunecate ale celui de-al Doilea Război Mondial și în nebunaticii ani 1970, Regina frumuseții din Ierusalim urmărește destinul unor femei fabuloase care se străduiesc să-și găsească propriul drum în vremuri supuse unor schimbări dramatice, oferindu-ne o poveste tulburătoare despre dragoste și iertare.
„O lectură perfectă pentru cei fascinați de istoria Ierusalimului.” (Booklist)
„Fanii lui Gabriel García Márquez vor fi încântați de povestea pe care o spune Yishai-Levi. Regina frumuseții din Ierusalim vorbește despre pasiuni mistuitoare și secrete scandaloase, toate trăite cu intensitate de femeile unei familii care s-a îndârjit să reziste în fața obstacolelor vieții.” (Jewish Journal)
„Pendulând între prezent și trecut, Yishai-Levi face un portret emoționant și memorabil al relației complexe mamă-fiică.” (Romantic Times)
„Un roman uluitor, care descrie în mod veridic tradițiile, folclorul și limba importantei comunități sefarde din Ierusalim.” (Jewish Weekly) (©Editura Trei) Traducere din limba ebraică de Monica Pruteanu.


Documentare
5 din 6
Scriitură
4 din 6
Poveste
4 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu