• „Nimic nu se schimbă cu adevărat în dragoste” - Alice Munro

Rășină - Ane Riel

<i>Rășină</i> - Ane Riel

Singurul roman care a câștigat toate cele mai importante patru premii scandinave pentru literatură mystery & thriller: The Glass Key, The Golden Bullet, Premiul Harald Morgensen și premiul Academiei Suedeze a Scriitorilor de Literatură Polițistă pentru cel mai bun roman.
Liv petrece mult timp în atelierul tatălui ei. Îi place natura și, din când în când, noaptea, se joacă de-a împrumutul cu locuitorii din orașul învecinat ca să asigure cele trebuincioase familiei. Pentru că întunericul alină durerea.
Numai că există o problemă.
Liv a murit când avea șase ani.
Cel puțin, asta cred autoritățile.
Tatăl ei știe că el e singura persoană pe lumea asta care o poate ocroti, așa că într-o seară trimite o barcă pe apă și o privește cum se sfărâmă de stânci, apoi străbate lungul drum spre oraș ca să anunțe că singurul lui copil a dispărut. Așa, Liv nu va trebui să meargă vreodată la școală, nu va trebui să-și părăsească niciodată părinții. Așa, va fi în siguranță pentru totdeauna.
Însă iubirea lui Jens Horder se transformă în obsesie bolnavă, ajungând să mistuie orice urmă de umanitate în calea ei.
O poveste emoționantă și plină de suspans despre ce se poate întâmpla când iubești prea mult pe cineva, când dorința de a-l ocroti devine exact lucrul care-i face răul cel mai mare.
„Un studiu plin de atmosferă și extraordinar de tulburător asupra iubirii obsesive și posesive.” (The Guardian)
„O lectură proaspătă, originală. Excepțional de captivantă.” (Karin Fossum)
„Mi-a amintit de cel mai bun Stephen King: înspăimântătoare, dar extrem de umană cu fiecare personaj, oricât de rătăcit ar fi el.” (Jake Kerridge, Daily Telegraph)„Una dintre cele mai remarcabile cărți pe care le-am citit de mult timp încoace.” (Jon Coates, The Daily Express) (©Editura Crime Scene Press) Traducere: Diana Polgar.


Scriitură
4 din 6
Poveste
3 din 6
Redactare
5 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu