• „Eşti încă tânăr atâta timp cât admiri şi în măsura în care admiri” - Lucian Blaga

Prizonieri în noaptea polară. Roald Amundsen, Emil Racoviță și Expediția „Belgica” - Julian Sancton

<i>Prizonieri în noaptea polară. Roald Amundsen, Emil Racoviță și Expediția „Belgica”</i> - Julian Sancton

În august 1897, tânărul Adrien de Gerlache și echipajul navei Belgica, alături de câțiva savanți și exploratori, au plecat din Europa către Antarctica. Această călătorie s-a transformat într-o adevărată saga a unor temerari care au luat în piept iarna necruțătoare și mările zbuciumate ale sudului planetei, pe atunci deloc cunoscut. Marele inamic a fost banchiza, un monstru de nebiruit, care i-a ținut prizonieri pe parcursul unui an întreg.
Incertitudinea, noaptea polară, scorbutul și animozitățile personale au transformat Belgica într-o casă de nebuni; totuși, spiritul uman a reușit, în cele din urmă, să izbândească.
O poveste excelent scrisă despre aventură, glorie, orgolii, curaj, disperare, moarte, viață și izbăvire. O poveste din care fac parte norvegianul Roald Amundsen și românul Emil Racoviță. O poveste care trebuie citită și păstrată în suflet.
„O poveste despre supraviețuire, un thriller psihologic, o lectură fascinantă, de nerefuzat.” (Nathaniel Philbrick, autorul cărții În inima mării)
„O carte extraordinară despre ambiție, nebunie, eroism și supraviețuire, narată superb de Julian Sancton, care a salvat povestea navei Belgica din relativa obscuritate și a adus-o magnific la viață… [o] carte splendidă, frumos scrisă.” (The Spectator)
Prizonieri în noaptea polară este acea bijuterie rară de nonficțiune – o istorie întunecată, devenită thriller, grație unor minuțioase cercetări și unei povestiri de excepție. Citirea acestei cărți este o aventură la fel de intensă precum este și povestea prezentată.” (Walter Isaacson) (©Editura Corint) Traducere: Alina Popescu.


Documentare
6 din 6
Scriitură
5 din 6
Poveste
5 din 6
Redactare
6 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

5 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu