• „Nu poți avea o viziune perfectă despre cum trebuie să fie viața” - Alexandru Paleologu

Prințul negru - Iris Murdoch

<i>Prințul negru</i> - Iris Murdoch

Bradley Pearson, autorul a trei romane aclamate de critică, dar fără succes comercial, și-a părăsit în sfârșit slujba plictisitoare de inspector fiscal.
Bradley speră să se retragă la țară și să trăiască în liniște, dar prietenii și cunoștințele îi spulberă speranțele: sora sa, aflată în plină depresie, care a hotărât să vină să locuiască la el; fosta lui soție care speră să reînvie trecutul; fratele ei delincvent care vrea în permanență bani; prietenul și rivalul lui, Arnold Baffin, un autor de succes de ficțiune comercială.
Întâlnim în cartea lui Iris Murdoch scene de seducție, de sinucidere, de răpire, idile romantice, o crimă și chiar un proces. Bradley încearcă să le evite pe toate, dar nu reușește, acțiunea romanului conducând către un punct culminant violent care aruncă o lumină diferită asupra a întâmplărilor precedente.
„Unul dintre cele mai bune romane ale lui Murdoch... oferă un neobișnuit amestec de plăceri: povești ingenioase, construcție elegantă, provocări la adresa miturilor și filosofiei.” (The New York Times)
„Există în acest roman pasiune, sex și violență suficient cât să satisfacă pe oricine.” (The New York Review of Books) (©Editura Litera) Traducere: Anca-Gabriela Sîrbu.


Documentare
6 din 6
Scriitură
6 din 6
Poveste
5 din 6
Redactare
6 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

5 din 6

Articol

„Prințul negru” de Iris Murdoch, roman de dragoste și meditație asupra veridicității artei.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu