• „Nimic nu se schimbă cu adevărat în dragoste” - Alice Munro

Povestea originilor. O istorie mare a tuturor lucrurilor - David Christian

<i>Povestea originilor. O istorie mare a tuturor lucrurilor</i> - David Christian

Majoritatea istoricilor studiază cele mai mici frânturi de timp, concentrându-și atenția pe momente specifice, indivizi și documente anume. Dar cum ar fi să înțelegi întreaga istorie, de la începuturi și până în ziua de azi – ba chiar până departe în viitor, peste milioane de ani? Cum s-ar schimba, în acest context, percepția noastră despre Univers, despre Pământ și despre însăși existența noastră?
David Christian, profesor emerit de istorie și creatorul cursului online Big History (despre care Bill Gates spune că e cursul lui favorit din toate timpurile) răspunde captivant la întrebările de mai sus în această fascinantă lectură: Povestea originilor.
Concentrându-și atenția pe evenimentele definitorii și pe întrebările fundamentale, Christian aduce la vedere firele ascunse care leagă totul laolaltă – de la Big Bang la primele stele, sistemul nostru solar, viața pe Pământ, dinozauri, Homo Sapiens, agricultură, glaciațiuni, imperii, combustibili fosili, o aselenizare și globalizarea de masă. Și despre ce se va întâmpla mai departe. (©Editura Publica) Traducere: Smaranda Nistor.


Traducere
6 din 6
Redactare
5 din 6
Poveste
6 din 6
Scriitură
6 din 6
Documentare
6 din 6

Nota mea

6 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu