• „Orice vocaţie începe prin a admira” - Michel Tournier

Ora nevăzută - Alice Hoffman

<i>Ora nevăzută</i> - Alice Hoffman

O călătorie fantastică, în care descoperi puterea salvatoare a poveștilor și a cărților.
„M-am cufundat imediat în Ora nevăzută. E o încântătoare poveste despre dragoste și maturizare, dar și un motor narativ de mare putere. Alice Hoffman se pricepe de minune la povești și la scris.” (Stephen King)
În ziua în care Mia Jacob nu mai vede nicio cale de a supraviețui, puterea miraculoasă a cuvintelor o salvează. Litera stacojie a fost scrisă cu aproape două sute de ani în urmă, însă pare să relateze povestea mamei Miei, Ivy, și a vieții lor în Comunitate – un cult opresiv din vestul statului Massachusetts, care interzice contactul cu lumea exterioară și consideră cărțile malefice. Dar cum a putut Nathaniel Hawthorne să surprindă atât de precis durerea și pierderea pe care Mia le poartă în ea? Pe parcursul unei călătorii în timp marcate de dragoste și de inimi frânte, Mia trebuie să renunțe la regulile cu care a crescut în Comunitate. Pe măsură ce o face, își dă seama că lectura te poate transporta în alte lumi și că scriitorii și cititorii se influențează reciproc în moduri misterioase. Nathaniel Hawthorne a scris: „Un singur vis este mai puternic decât o mie de realități”. Aceasta este povestea visului unei femei.
„Ce emoție să-l descoperi pe Nathaniel Hawthorne în paginile splendidului roman recent al lui Alice Hoffman, Ora nevăzută! Și ce plăcere să observi cum se împletesc, peste secole, două imaginații americane extraordinare – a lui Hoffman și a lui Hawthorne – în această poveste eliberatoare despre fiice și mame și despre dragostea adevărată pentru un bărbat și cartea lui.” .(Megan Marshall, câștigătoare a Premiului Pulitzer) (©Editura Trei) Traducere: Elena Marcu.


Traducere
6 din 6
Redactare
6 din 6
Poveste
3 din 6
Scriitură
3 din 6

Nota mea

3 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu