• „O fire blândă va lăsa în lume o amintire plăcută” - Proverb egiptean antic

Odiseea umană. De la viața în copaci la înțelegerea cosmosului - Leonard Mlodinow

<i>Odiseea umană. De la viața în copaci la înțelegerea cosmosului</i> - Leonard Mlodinow

Leonard Mlodinow ne poartă într-o călătorie pasionantă și plină de inspirație prin incitanta istorie a evoluției umane și prin evenimentele-cheie din dezvoltarea științelor. Simultan, autorul oferă o perspectivă nouă și fascinantă asupra caracteristicilor unice ale speciei și societății noastre, care ne-au ajutat să evoluăm de la uneltele de piatră la limbajul scris, abordând nașterea chimiei, biologiei și fizicii moderne, până la lumea tehnologiei de astăzi.
De-a lungul acestei odisei umane, autorul explorează condițiile culturale care au influențat gândirea științifică de-a lungul secolelor, precum și personalitățile pitorești a câtorva dintre mării filozofi, savanți și gânditori: Isaac Newton, care își înfigea ace în ochi pentru a înțelege mai bine schimbările suferite de lumina și culoare, Antoine Lavoisier, care timp de două săptămâni a băut doar lapte, ca să cerceteze efectele acestuia asupra propriului corp. Charles Darwin, Albert Einstein, Werner Heisenberg și multe alte minți mai puțin cunoscute, dar la fel de strălucite, populează aceste pagini și fiecare dintre poveștile lor arată cât de multe dintre succesele umanității pot fi puse pe seama căutării încăpățânate de răspunsuri la întrebări simple (de ce? cum?), puse cu mult curaj.
Odiseea umană: de la viața în copaci la înțelegerea cosmosului este o carte pentru iubitorii de știință și pentru toți ce interesați de gândirea creativă și de efortul nostru nesfârșit de a ne înțelege lumea. Foarte informată, accesibilă și impregnată de umorul caracteristic autorului, această lucrare profundă reprezintă un omagiu impresionant adus curiozității intelectuale a omenirii. (©Editura Herald) Traducere: Walter Fotescu.


Documentare
6 din 6
Scriitură
5 din 6
Poveste
6 din 6
Redactare
4 din 6
Traducere
5 din 6

Nota mea

6 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu