• „Când ai un copil, ești părinte. Când ai doi, ești arbitru” - David Frost

O scurtă istorie a minții. De la maimuțele antropoide la intelect și mai departe - William H. Calvin

<i>O scurtă istorie a minții. De la maimuțele antropoide la intelect și mai departe</i> - William H. Calvin

„Calvin e un maestru în a ne explica cum funcționează mintea umană în context cultural și creierul nostru la nivel neuronal. Este, de asemenea, un neîntrecut ghid pentru toți cititorii care vor să înțeleagă neurobiologia.” (Nashville Scene)
„Calvin face parte din familia acelor puțini oameni de știință care se pricep să traducă într-un limbaj comun misterul domeniului lor de activitate; și e unul dintre cei mai buni.” (New York Times Book Review)
Când vorbim despre lucruri care s-au întâmplat „doar în minte”, ne referim îndeobște la plăsmuiri. Povestea spusă de William H. Calvin s-a desfășurat în cutia craniană a hominizilor, dar e cât se poate de reală – și a schimbat, în cele din urmă, chipul planetei. Este vorba de istoria a ceea ce s-a întâmplat cu mintea de-a lungul a multe milioane de ani. De unde vin și încotro ne poartă conexiunile neuronale care au evoluat pe parcursul epocilor glaciare și care ne-au permis să ajungem, astăzi, dincolo de spațiul terestru? Aruncând o lumină nouă asupra gândirii umane, răspunsurile propuse de William H. Calvin dau, totodată, de gândit. (©Editura Humanitas) Traducere: Carmen Strungaru.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu