• „Nu te neliniști pentru răul de anul viitor” - Proverb turcesc

Mori, iubitule! - Ariana Harwicz

<i>Mori, iubitule!</i> - Ariana Harwicz

Roman nominalizat la Booker Prize 2018.
Roman nominalizat la Republic of Consciousness Prize 2018.
O femeie care trăiește în Franța rurală, în mijlocul câmpurilor aburinde, lângă o pădure misterioasă. Are un bebeluș de două luni, un soț pasionat doar de studiul stelelor și pe nimeni cu care să vorbească. Câteodată se culcă goală pe pământ, torturează insecte sau are fantezii erotice violente cu unul dintre vecini. Iată ingredientele unui roman ca un cocteil Molotov, care își subjugă cititorul încă de la prima frază. Oare ce va exploda și unde? Ariana Harwicz este un superstar al literaturii latino-americane de astăzi, pentru virulența emoțiilor și erotismul întunecat al prozei ei, dar mai ales pentru felul radical în care chestionează clișeele protectoare ale noțiunilor de familie, cuplu sau maternitate.
„Un roman ca o sonată de Schubert sau Rachmaninov mixată cu Stronger than me a lui Amy Winehouse.” (Ariana Harwicz)
„Ariana Harwicz are o voce proaspătă și îndrăzneață, o carismă literară întunecată și absolut irezistibilă.” (Zeruya Shalev)
„O proză care amintește de tehnica Virginiei Woolf, obsesiile Sylviei Plath și cruzimea lui Elfriede Jelinek.” (El País) (©Editura Vellant) Traducere: Liliana Pleşa Iacob.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu