• „Există în oameni mai multe lucruri de admirat decât de dispreţuit” - Albert Camus

Miruna, o poveste - Bogdan Suceavă

<i>Miruna, o poveste</i> - Bogdan Suceavă

„Ce cărticică surprinzătoare a scris Bogdan Suceavă!... Roman şi nu tocmai, Miruna, o poveste este un soi de fantasy folcloric cu elemente de metabasm, dar mai ales un exerciţiu de întoarcere la surse: adică la copilăria de sub Munţii Făgăraşului, pe valea Râului Doamnei, undeva în perimetrul delimitat de Posada, Mănăstirea Argeşului şi Nucşoara Elisabetei Rizea.” (Paul Cernat)
Miruna, o poveste oferă cititorului o călătorie într-o Românie profundă, rural-fantastică, din care nu lipsesc însă ecouri politice şi figuri eroice. Perspectiva infantilă, o provocare pentru mulţi, îi reuşeşte lui Bogdan Suceavă cu multă uşurinţă. [...] O carte cu totul singulară, de care te poţi îndrăgosti.” (Luminiţa Marcu)
Miruna, o poveste se distanţează vizibil de producţia de proză a ultimilor ani, dar şi de multiplele formule stilistice exersate în volumul de povestiri Imperiul generalilor târzii şi de lumea ficţională a romanului Venea din timpul diez, fresca paradigmatică a anilor ’90, un titlu de referinţă nu doar pentru traseul evolutiv al prozei scriitorului, dar şi pentru toată proza noastră postdecembristă.” (Andrei Simuţ) (©Editura Curtea Veche)


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu