• „Oamenii vor să afle răspunsuri pe căi cât mai comode, dar nu există drumuri pentru regi, cunoașterea trebuie plătită” - Solomon Marcus

Mireasa hoțomană - Margaret Atwood

<i>Mireasa hoțomană</i> - Margaret Atwood

Trei prietene, Tony, Charis și Roz, sunt urmărite, pe parcursul a patru decenii, de spectrul unei a patra protagoniste, Zenia, o femme fatale seducătoare și periculoasă, al cărei portret nu-l aflăm niciodată într-un mod direct, ci numai din reflecții și cioburi. Chiar și la finalul romanului, după ce totul a fost spus, persistă în continuare, obsesiv, o întrebare: „Cine a fost Zenia?”. Duplicitară și misterioasă, născută din ură și fascinație, imaginea Zeniei iese din orice tipar în care am vrea s-o încadrăm. (©lauracaltea.ro) Traducere: Gabriela Nedelea.


Poveste
5 din 6
Scriitură
6 din 6

Nota mea

6 din 6

Articol

Pe fundalul unei povești amuzante și pline de suspans, cu o intrigă aproape polițistă, Margaret Atwood deschide în Mireasa hoțomană problematici incomode, precum criza cuplului modern ), dialectica subiect privitor (masculin)-obiect privit (feminin), războiul sexelor sau războaiele de uzură și luptele tăcute dintre femei.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu