• „Nimeni nu-ţi poate procura un sentiment de inferioritate fără consimţirea ta” - Eleonor Roosevelt

Măsurarea lumii - Daniel Kehlmann

<i>Măsurarea lumii</i> - Daniel Kehlmann

Măsurarea lumii a fost tradus în peste patruzeci de limbi și este considerat unul dintre marile romane ale literaturii germane contemporane.
„Daniel Kehlmann e scriitorul central european care redă pe deplin ciudățenia lumii postmoderne în care trăim.” (Jonathan Franzen)
Romanul senzațional al lui Daniel Kehlmann redă alternativ povestea vieții celor doi titani ai iluminismului german: naturalistul și exploratorul Alexander von Humboldt și matematicianul și fizicianul Carl Friedrich Gauss. Amândoi pornesc în viață cu ambiția orgolioasă de a decela misterele lumii în care trăiesc. Unul dintre ei va cuceri această lume înfruntându-i la propriu vitregiile, urcând vârfurile cele mai înalte, dând piept cu canibalii și urgiile, celălalt va crede în propriul geniu și în progresele tehnicii contemporane. Unul măsoară lumea cu pasul, celălalt o face cu mintea și cu telescopul. Finalul, care-i aduce laolaltă, pune însă una dintre cele mai triste și profunde întrebări posibile: care dintre ei a rămas acasă și care a colindat lumea?
„Un roman nici mai mult nici mai puțin decât senzațional!” (The Guardian)
„O capodoperă.” (Independent on Sunday)
„Cel mai mare scriitor german în viață.” (Maxim Biller, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung)
Daniel Kehlmann (n. 1975) este fiul regizorului Michael Kehlmann și al actriței Dagmar Mettler. Romanul său din 2005, (Măsurarea lumii), este cel mai bine vândut roman de limbă germană din istorie, după Parfumul lui Patrick Süskind. Tyll, publicat în 2017, a vândut doar în Germania peste 600.000 de exemplare și este în curs de adaptare sub forma unui serial Netflix, de către producătorii seriei Dark. Cărțile sale au fost recompensate cu numeroase premii, naționale și internaționale (WELTLiteraturpreis, Thomas-Mann-Preis). În prezent, Daniel Kehlmann locuiește la New York și Berlin. (©Editura Pandora M) Traducere: Corina Bernic.


Documentare
6 din 6
Scriitură
6 din 6
Poveste
5 din 6
Redactare
5 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

5 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu