• „Orice vocaţie începe prin a admira” - Michel Tournier

Marele Tot: De la originea universului și a vieții până la sensul existenței - Sean Carroll

<i>Marele Tot: De la originea universului și a vieții până la sensul existenței</i> - Sean Carroll

„Sean Carroll articulează în mod elegant, cu o inteligență profundă și lucidă, într-un limbaj lipsit de prețiozitate, viziunea asupra lumii susținută de naturalismul contemporan. El clarifică aspecte spinoase precum liberul arbitru, direcția timpului și originea moralității cu multă măiestrie și pătrundere. Marele Tot ne arată cum concepția științifică despre lume ne îmbogățește modul în care înțelegem universul și în care ne vedem pe noi înșine. Prezentând o imagine fidelă a universului, cartea este de asemenea o meditație plină de serenitate asupra nevoii noastre de sens. Ar trebui să fie citită de toată lumea.” (Carlo Rovelli, autorul cărții Șapte scurte lecții de fizică)
„Limbaj, filozofie, mecanică cuantică, relativitatea generală – le regăsim pe toate în Marele Tot. Sean Carroll este un erudit fantastic și un scriitor fascinant.” (Elizabeth Kolbert, autoarea cărții A 6-a extincție)
„Împletind firele narative ale astronomiei, fizicii, chimiei, biologiei și filozofiei într-o tapiserie fără cusur, Sean Caroll ne umple de uimire, înfățișându-ne ceea ce am aflat despre univers, și de umilință, în față a ceea ce încă nu înțelegem. Însă, la final, ceea ce îți va hrăni curiozitatea este căutarea sensului întregului.” (Neil deGrasse Tyson, realizatorul programului TV Cosmos: A Spacetime Odyssey) (©Editura Herald) Traducere: George Arion.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu