• „Trebuie să devenim tari fără să ne pierdem tandreţea” - Che Guevara

Marele Gorsky - Vesna Goldsworthy

<i>Marele Gorsky</i> - Vesna Goldsworthy

Gorsky este o briliantă replică pe care scriitoarea Vesna Goldsworthy i-o dă romanului-cult Marele Gatsby, a cărui acțiune e acum strămutată într-o Londră a secolului XXI, cu nimic mai puțin spectaculoasă și mai efervescentă decât a New Yorkului din anii nebuni ai epocii jazzului. În vreme ce îl ajută pe Gorsky să-și seducă și să-și recapete iubirea pierdută, prin intermediul unei biblioteci impresionante, purtătoare a mesajului său de dragoste și regret, librarul Nikola se trezește în mijlocul unei lumi ale cărei strălucire și opulență ascund la fel de multă deznădejde și disperare. Destinații selecte, petreceri fastuoase, eleganță și lux - nimic din toate acestea nu poate înlocui vreodată cu dragostea pierdută a lui Gorsky, nici compensa prețul exorbitant al trădării.
„Gorsky, personajul central al romanului, le datorează la fel de mult celebrilor iubiți din literatura rusă, ca Oneghin, Vronski și Jivago, ca și lui Gatsby. Povestea mea e de fapt o poveste de dragoste cu cărți." (Vesna Goldsworthy) (©Editura Humanitas Fiction) Traducere: Ioana Avădani.


Traducere
6 din 6
Redactare
4 din 6
Poveste
5 din 6
Scriitură
5 din 6
Documentare
6 din 6

Nota mea

5 din 6

Articol

„Marele Gorsky”, de Vesna Goldsworthy, este flamboaianta poveste pereche a romanului-cult „Marele Gatsby”, a cărui acțiune e acum strămutată în Londra secolului XXI.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu