• „Simplitatea este accesul la esenţă” - J.W. Goethe

Mama tuturor întrebărilor - Rebecca Solnit

<i>Mama tuturor întrebărilor</i> - Rebecca Solnit

În această colecție de eseuri feministe, Rebecca Solnit oferă comentarii despre femeile care refuză să fie reduse la tăcere, despre violență, despre masculinitatea fragilă a canonului literar, despre prejudecățile rasiale, despre dogma binarității de gen, despre istoria recentă a glumelor despre viol și multe altele. În stilul care a consacrat-o, Solnit îmbină umorul, analiza tăioasă, documentarea și observațiile scrutătoare.
„Niciun scriitor nu a reușit să evalueze mai profund, mai frumos și mai nuanțat complexitatea menținerii speranței în vremurile noastre încărcate de o disperare atât de ușor accesibilă.” (Maria Popova, Brain Pickings)
„Tranșantă și plină de speranță, cartea dezvăluie că munca perpetuă de a îndrepta greșelile patriarhatului este doar o parte componentă a unui proiect mult mai amplu de justiție socială pentru toți. Ca întotdeauna, Solnit este elocventă și analitică.” (Kirkus Review)
Aceste eseuri scurte, incisive alimentează o lovitură puternică.” (Publishers Weekly)
Mama tuturor întrebărilor a fost publicată la începutul lui 2017, înainte de #MeToo și #timesup, înainte ca atenția întregii lumi să se îndrepte asupra miilor de voci amuțite de agresiune. În aceste eseuri Rebecca Solnit expune intersecțional o parte dintre fisurile societale și incandescentele scântei care, de-a lungul anilor, au contribuit la generarea acestei combustii atât de necesare. Acest volum este deopotrivă o critică culturală necruțătoare și un catalizator pentru speranță, solidaritate și acțiune. (Black Button) (©Editura Black Button Books) Traducere: Anca Dumitrescu.


Documentare
6 din 6
Scriitură
6 din 6
Poveste
6 din 6
Redactare
6 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

6 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu