• „Orice vocaţie începe prin a admira” - Michel Tournier

Lumea în care trăim. O scurtă introducere - Richard Haass

<i>Lumea în care trăim. O scurtă introducere</i> - Richard Haass

Evoluția lumii contemporane și provocările globalizării.
În secolul al XXI-lea, sunt o mulțime de variabile care apar într-un colț al lumii și influențează totul, ca într-un efect de domino: un hacker din Rusia, un tsunami din Asia, un grup terorist din Orient sau un președinte imprevizibil din America de Sud. Această carte le oferă cititorilor instrumentele și noțiunile necesare ca să răspundă întrebărilor cruciale ale lumii contemporane.
Istorie, contexte pentru regiunile „fierbinți”, problemele globalizării, alături de evenimente sociale însemnate și cultura care le dă naștere – Richard Haass abordează toate aceste teme pentru a ne ajuta să ne formăm o imagine generală asupra lumii în care trăim și să navigăm prin oceanul de știri zilnice.
Unul dintre marile merite ale cărții este că-i îndrumă pe cititori să-și formeze opinii pertinente, care să-i ajute să ia decizii relevante pentru ei și societate, devenind astfel mai puțin vulnerabili la manipulările politicienilor și ale new media.
„O resursă esențială pentru educarea cetățenilor din lumea globalizată.” (Fernando M. Reimers)
„O carte care analizează cum funcționează lumea în prezent, cum se schimbă și de ce trebuie să cunoaștem toate lucrurile acestea. Orice cetățean ar trebui să o citească.” (Madeleine Albright) (©Editura Nemira) Traducere: Anca Alina Dumitru.


Poveste
5 din 6
Scriitură
5 din 6
Documentare
6 din 6
Redactare
5 din 6
Traducere
5 din 6

Nota mea

5 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu