• „Scopul omului e să prefacă materia în bucurie” - Nikos Kazantzakis

Lumea estompată - Iris Wolff

<i>Lumea estompată</i> - Iris Wolff

Iris Wolff spune povestea tumultuoasă a unei familii din Banat ale cărei legături sunt atât de strânse, încât nu se rup nici măcar dincolo de granițe. Un roman poetic despre pierdere și noi începuturi.
„Iris Wolff scrie literatură care refuză să se conformeze tendințelor. Atemporal și magic.” (Jan Haag)
Roman nominalizat la Premiul pentru Carte Germană 2020, Premiul pentru Carte Bavareză la categoria Beletristică 2020 și Premiul pentru Literatură Wilhelm Raabe 2020, laureat cu prestigiosul Premiu Solothurn în 2021 și tradus în cinci limbi.
Oare Florentine și Hannes le-ar fi deschis ușa celor doi tineri călători dacă ar fi știut ce rol va juca vizita din RDG în viața familiei bănățene? L-ar fi sprijinit Samuel pe cel mai bun prieten al său, Oz, dacă ar fi conștientizat amploarea deciziei sale? În Lumea estompată, Iris Wolff împletește traiectoriile a șapte persoane care, în ciuda loviturilor destinului și a distanțelor fizice, se regăsesc în permanență. Pe fondul declinului comunismului în Europa și al istoriei frământate a secolului XX, Wolff scrie un roman extraordinar despre prietenie și lucrurile pe care suntem dispuși să le sacrificăm de dragul fericirii altuia, o poveste emoționantă despre iubire și pierdere.
„Pentru un veac și mai multe vieți, Iris Wolff are nevoie de doar 200 de pagini. Și nimic nu lipsește.” (Carsten Hueck)
„Istoria nu a plutit nicicând mai frumos.” (Stefan Kister) (©Editura Lebăda Neagră) Traducere: Andreea Odoviciuc.


Documentare
6 din 6
Scriitură
5 din 6
Poveste
5 din 6
Redactare
5 din 6
Traducere
6 din 6

Nota mea

5 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu