• „Există în oameni mai multe lucruri de admirat decât de dispreţuit” - Albert Camus

Locul secund - Rachel Cusk

<i>Locul secund</i> - Rachel Cusk

O femeie invită un pictor celebru, aflat în amurgul carierei, să petreacă un timp în casa ei de oaspeți, într-o zonă izolată de coastă, unde ea însăși duce o viață simplă și naturală alături de familie. Impresionată de tablourile lui, în special de peisajele care par să rezoneze în mod straniu cu împrejurimile casei, ea e convinsă că artistul o poate ajuta să pătrundă misterul din centrul vieții ei. Dar, pe măsură ce în regiune se instalează o vară lungă și uscată, prezența lui provocatoare devine ea însăși o enigmă, spulberând liniștea traiului așezat al gazdelor.
Locul secund, noul roman al lui Rachel Cusk, este un studiu profund despre geometria relațiilor umane, despre destinul feminin și privilegiul masculin, despre moralitatea vieții și a artei și despre cum aceasta din urmă ne poate deopotrivă salva și distruge. O parabolă a sufletului uman în luptă cu cei mai întunecați demoni ai săi.
„O dramă persuasivă, plină de reflecții surprinzătoare despre artă, cultură, relații de putere, moralitate, despre ce înseamnă a fi părinte… Un roman pătrunzător, profund, de o onestitate tulburătoare.” (Independent)
„Ca în toate cărțile lui Cusk, naratoarea analizează fiecare emoție de parcă a fost abia inventată. Fiecare detaliu devine esențial.” (The New York Times)
„O analiză incomodă, dar fascinantă a creativității, a privirii masculine și a condiționării de gen pe care o suportă experiența libertății. (The Guardian)
„Una dintre cele mai mari realizări ale literaturii noului mileniu.” (NPR) (©Editura Litera) Traducere: Justina Bandol.


Scriitură
4 din 6
Poveste
3 din 6

Nota mea

4 din 6

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu