• „Când ai un copil, ești părinte. Când ai doi, ești arbitru” - David Frost

Lila - Marilynne Robinson

<i>Lila</i> - Marilynne Robinson

Lila, fără adăpost și singură, după ani de cutreierat ținuturile rurale din America devastată de Marea Criză, intră într-o biserică dintr-un orășel din Iowa pentru a se feri de ploaie. Prin această alegere va aprinde o poveste de dragoste și o controversă care-i vor schimba viața: în scurt timp devine soția unui pastor, John Ames, și începe o nouă existență cu o dimensiune spirituală care-i fusese necunoscută până atunci.Neglijată de cea care-o adusese pe lume, Lila a fost salvată de Doll, o tânără vagaboandă care i-a oferit o copilărie plină de lipsuri. Și-au clădit o viață împreună, trăind de azi pe mâine, și, în ciuda micilor incidente și a momentelor de disperare, existența lor a fost presărată cu momente de bucurie și iubire. Ajunsă în Galaad, Lila se străduiește să reconcilieze experiența greutăților și a familiei improvizate cu viziunea creștină a soțului ei, care, în mod paradoxal, îi judecă pe cei pe care ea îi iubește.
Marilynne Robinson, una dintre cele mai iubite și mai apreciate autoare ale Americii, se întoarce în orașul Galaad pentru a relata povestea de neuitat a unei copilării trăite la marginea societății, în frică, venerație și uimire.
„Lila este o carte cu adevărat minunată: proză de o mare frumusețe, poveste încântătoare; și admirabilă din punct de vedere moral. După ce o citești, lumea pare mai uluitoare, mai plină de uimire și de mister, ca și cum tocmai te-ai fi îndrăgostit. Aș vrea să-i pot convinge pe toți cei care cumpără vreodată o carte să o citească pe aceasta.” (Spectator) (©Editura Litera)


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu