• „Timpul există ca toate lucrurile să nu se petreacă deodată în același timp” - Albert Einstein

Libertate - Bogdan Teodorescu

<i>Libertate</i> - Bogdan Teodorescu

București. România. Secolul XXI. Ea, doctoriță de succes, proprietară a unui cămin de lux pentru bătrâni cu mulți bani. El, chirurg faimos, venit dintr-o familie de medici foarte influentă. Un copil reușit. O casă splendidă. Un grup de prieteni vechi, bine aranjați în viață. O existență proiectată să funcționeze perfect până la adânci bătrâneți. Doar că, de nicăieri, apare un șoc. Și totul se rupe – familie, prieteni, avere, poziție socială, relații, siguranță –, iar personajele se trezesc singure în fața unei lumi cu care nu mai au nicio legătură, lumea reală – frică, neîncredere, vinovăție, abuz, tăcere. București. România. Secolul XXI.
„Aici avem toate datele pentru o carte de succes: acțiune palpitantă, suspans, personaje puternice care-și prezintă hotărâte punctele de vedere, ironie și un final neașteptat. Dar este mai mult decât o narațiune antrenantă. Există un plan de profunzime tulburător, o privire în abisul unei societăți întocmite greșit, imprevizibilă, capabilă să distrugă vieți cu un cinism absolut. Un strat social, destinat aparent succesului, relaxat și superficial, trăiește, fără s-o știe sau ignorând pericolul, pe muchia prăpastiei. Libertate este unul dintre cele mai bune, dar și unul dintre cele mai neliniștitoare romane despre dilemele și riscurile existenței noastre fragile.” (Horia Garbea)
„Am fost întotdeauna interesat de felul în care se comportă individul pus față în față cu ceilalți, cei pe care îi cunoaște sau cei pe care nu-i cunoaște, dar este judecat de ei; cum se comportă individul acuzat de comunitatea sa ori de societate, fie că se consideră sau nu vinovat; cum se comportă individul adus în situația de a se lupta cu forțe mult superioare lui nu pentru un țel impresionant, ci doar pentru propria lui supraviețuire și pentru reîntoarcerea la normalitatea pierdută – reîntoarcerea la viața din interiorul iluziei.” (Bogdan Teodorescu) (©Editura Cartea Românească)


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu