• „Femeilor le plac bărbații tăcuți. Li se pare că le ascultă” - Marcel Achard

Jumătate de soare galben - Chimamanda Ngozi Adichie

<i>Jumătate de soare galben</i> - Chimamanda Ngozi Adichie

Jumătate de soare galben este un roman remarcabil despre responsabilitatea morală, despre sfârșitul colonialismului, despre loialitățile etnice, despre clasă și rasă și despre felul în care iubirea le complică pe toate. Chimamanda Ngozi Adichie expune promisiunile și dezamăgirile devastatoare care au marcat acei ani în spațiul nigerian, creând una dintre cele mai puternice, tulburătoare și complexe imagini ale Africii postbelice. În 2020, romanul Jumătate de soare galben a fost desemnat de cititori Womens' Prize Winner of Winners, cu ocazia aniversării de 25 de ani a acestui premiu.
„De obicei nu asociem înțelepciunea cu începătorii, dar iată o scriitoare înzestrată cu darul străvechilor povestitori... Este neînfricată, altfel nu s-ar fi încumetat să se împovăreze cu ororile intimidante ale războiului civil din Nigeria. Scriitoarea Adichie s-a născut aproape deplină.” (Chinua Achebe)
„Un roman care folosește ficțiunea în avantajul său, spunând poveștile unor oameni obișnuiți – iubitori, failibili, vulnerabili – prinși ineluctabil în circumstanțele feroce ale haosului, dezrădăcinării și violenței... Scris cu o limpezime nezdruncinată, romanul lui Adichie oferă o perspectivă convingătoare și plină de considerație asupra iminenței aproape inimaginabile a efectelor pe care războiul le are asupra oamenilor.” (Chicago Tribune) (©Editura Black Button Books) Traducere: Anca Dumitrescu și Elena Marcu.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu