• „He cometido el peor pecado que uno puede cometer… no he sido feliz” - Jorge Luis Borges

Istoria megalomaniei - Pedro Arturo Aguirre

<i>Istoria megalomaniei</i> - Pedro Arturo Aguirre

„«Mă plictisesc. Tu nu?» l-a întrebat președintele Republicii Centrafricane, Jean-Bédel Bokassa, pe tovarășul sau din Gabon, Omar Bongo. «La ce te referi?» a întrebat conducătorul gabonez. «La faptul că puterea, așa cum este ea, plictisește. Suntem de mulți ani președinți și plictiseală mă consumă. Pe tine nu?» «Pai, nu.» «Serios? Știi? O să fac ceva măreț. O să-i pun pe toți pe roate, o să vezi. O să devin Napoleon al Africii!» «Mai, să fie, Jean-Bédel! Ia-o ușor! Vino în Gabon și-ți fac rost de o soție nouă, ca data trecută. Sau cere-i lui Ceaușescu să-ți trimită o altă româncă, dacă tot îți plac atât de mult europencele.» «Nu, prietene. O să vezi ce-am pregătit!»”
Pedro Arturo Aguirre ne prezintă cu mult umor faptele și vorbele mărețe „pregatite” de-a lungul istoriei de mințile cuprinse de febra cultului personalității. Nero, Napoleon, Hitler, Stalin, Kim Ir-șen, Ceaușescu și mulți alții constituie un inepuizabil material de studiu și o bună provocare de a face haz de necaz. (©Editura Nemira) Traducere: Elena Anca Coman.


1 Comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. vitan sandu 14-10-2018 18:53

    Minciuni, minciuni, minciuni! Cei de varsta mea isi dau seama citind ceea ce a scris ipochimenul despre ceausescu si comparand cu propria experienta! Iti vine sa pui cartea pe foc gandindu/te la cate minciuni contine.

    Raspunde